Ale cudny on jest.Normalnie zachorowałąm na niego.
A jak z zimowaniem ?
I już zajrzałam do netu..i kurcze, drogi on jest .
To nie na teraz ten wydatek .
Wito kupiłam maleństwo (30-40cm patyk) 9 lat temu (jeszcze ogrodu nie miałam ), zadołowałam u rodziców w ogrodzie (został złamany o połowę przez psa), miał tam ciepło i bardzo ładnie rósł . W miejscu na którym jest sadziłam wiosną 2012 był już całkiem spory, zdjęcie po posadzeniu i z wczoraj:
Jeszcze trochę aktualnych fotek:
Widok z okna kuchennego - mój ulubiony.
Dzięki Bogdziu a ja się u Ciebie cudami zachwycam - i roślinkami i ptaszynami .
Pozdrawiam Kasiu mam nadzieję, że zwalczysz te bestie - ja sprawdzam u siebie i sąsiadki uprzedziłam.
Żywopłotem zajął się eMuś ja już nie wyrabiałam.
Jak był mały to okrywałam, oststnie zimy nie były zbyt ostre - nic mu nie było.
Aniu na priv Ci wyślę namiar do sprawdzonego sprzedawcę - tylko o wielkość dopytaj ale cena na pewno Cię nie przerazi a może jeszcze któraś z sąsiadek skorzysta to się przesyłką podzielicie - są też inne ciekawe rośliny np. śniegowiec, judaszowiec i wiele innych.
Basiu cudowna jest - już sie nie mogę tego kwitnienia doczekać
Dzięki Kasiu, więc swoje lata dereń ma. Wygląda obłędnie, no i miejsce ma chyba dobre. Rozglądam się za jakimś, razem z koleżanką, ale nie ma!
Nawet w Daglezji. Ten namiar na pewnego dostawcę to blisko? Może i mi podrzucisz na pw? Byłabym wdzięczna
Widziałam na żywo derenia kwiecistego ale tego różowego w Ogrodzie Botanicznym w Łodzi. Pięknie wyglądał ale ja chciałabym ten kremowy, jak Twój Mnie tez dasz namiar.? Plizzzz, jak będę u mamy to może bym zajrzała i kupiła
Dziewczynki już Wam zaraz wyślę namiary
Bardzo blisko to nie jest bo gdzieś pomiędzy Rykami a Zwoleniem.
Mój dereń jest cięty - to nie jest jego naturalny pokrój - bez cięcia byłby o wiele bardziej rozłożysty.