Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:19, 24 paź 2016

Mój mózg nie zawsze daje sobie "wmówić".

Nie narzekam na pory roku, bo każda ma jakieś plusy i minusy. Trzeba brać z dobrodziejstwem inwentarza.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 21:25, 24 paź 2016

Ja narzekam i muszę się przeprogramować, dla mojego dobra
Gruszka_na_w... 21:38, 24 paź 2016

Wychodzę z założenia, że narzekanie na coś, na co nie ma się wpływu, mija się z sensem. Tyś logiczna nad wyraz. Trzymajmy się razem sensu, choć coraz go jakby mniej...
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Karol99 22:15, 24 paź 2016

Irga błyszcząca jest niesamowita jesienią.
Basilikum 06:43, 25 paź 2016

Npatrzylam sie na jesien u Ciebie piekne kolorki (bo super zestawienia)
Ja tez nie narzekam na pogode, bo po co. Jak bedzie padac to wreszcie wyprasuje ta gore prania a jak nie bedzie skoncze sadzic cebule
Makusia 08:23, 25 paź 2016

HAniu Ty raczej bierzesz "wprost". Z dobrodziejstwem inwentarza, to dla Ciebie byłoby zbyt proste
Ja tam uważam, że lubisz wyzwania
AgataP 09:10, 25 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kolejny piękny jesienny dzień za nami. Coraz bliżej do wiosny.
W ogrodzie pojawia się mnóstwo ptaków, nie mam jednak odpowiedniego sprzętu do robienia zdjęć z oddali.
Nic już nie muszę robić w ogrodzie. Można bez poczucia winy oddawać się przyrodniczym obserwacjom.
Bordowe dalie pod wpływem deszczów straciły pion. Pięknie trzymają liście pęcherznice.

Długa prosta w ogóle i w szczególe

mniam mniam siedzę i się na nią oblizuję
AgataP 09:16, 25 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Popołudnie spędziłam na oglądaniu zaległych odcinków Mai w ogrodzie. Jeszcze kilka lat temu prawie wszystkie pokazywane w programie rośliny były dla mnie wielką niewiadomą. Dzisiaj już potrafię rozpoznać wiele roślin. Postępy czynię.

Dereń Flaviramea zrzucił większość liści i pokazuje oliwkowe gałązki. Kwiaty hortensji pokryły się piegami.

Gruszeczko powiedz mi czy Twojego derenia też w sierpniu oblepiają muszki?
cholerka było tego tyle że nie wiem co mam z tym robić? pryskać czy nic nie robić?
Mój dereń to właściwie kilka posadzonych przy sobie też "świeci" gałązkami od jesieni
pestka56 18:45, 25 paź 2016

Zielonym i kolorami do gory, a optymizmem w zimę Tak trzymać.

Agato, jakie to muszki były? Czarne malutkie?
Mam kilka dereni flaviramea rosnących razem i nic takiego nigdy nie było wśród nich.
Miałam za to najazd mączlików na jednego rododendrona.
Gruszka_na_w... 20:28, 25 paź 2016

Karol99 napisał(a)
Irga błyszcząca jest niesamowita jesienią.

Nie tylko irga.

Dziękuję za informacje o katalpie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies