Gruszka_na_w...
22:20, 12 maj 2017

Kasya, jakie kompleksy!
Nie mam już dzieci na stanie, nie chce mi się już zwłóczyć w celu poszukiwania coraz to bardziej atrakcyjnych wrażeń. Dobrze mi w tym obranym miejscu na ziemi. Mogę więc sobie spokojnie i bez napinki działać w ogrodzie. Inaczej by to wyglądało, gdybym jak kiedyś, miała dwoje dzieci, z którymi trzeba odrobić lekcje, dać im jeść i jeszcze zapewnić harmonijny rozwój.

Jak to ładnie określiła kiedyś Kuklik: wszystko, czego na tym etapie życia potrzebuję, to dom pełen książek i ogród. Mnie wystarczy do pełni szczęścia.

Kanty są pracochłonne tylko w pierwszym roku ich robienia. Potem to szybka robota.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz