Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 15:30, 25 sie 2017

Ok.Rozumiem. Magnolii nie powinno tam być.
Ale resztę też powinnam wyrzucić?
mrokasia 15:47, 25 sie 2017

Makao_J napisał(a)

Chyba za głupia jestem na to ogrodnictwo

No, nie jest to wszystko takie proste, niestety... Dobrze, że ja nie mam takich dużych rabat bo bym poległa kompletnie.
Aniu, nie umiem niestety doradzić ale trzymam kciuki za powodzenie!
Buźka!
AngelikaX 15:54, 25 sie 2017

Toszka napisał(a)

Zaplanuj całą długą rabatę - nie wiem czemu skupiasz się na jednym małym odcinku i wszystko tam chcesz wepchnąć. Mam wrażenie, że nie chcesz zmian i łudzisz się, że drobną kosmetyką coś zrobisz.

Też uważam, że to głowna przyczyna Ani działań
AngelikaX 15:59, 25 sie 2017

Makao_J napisał(a)

Chyba za głupia jestem na to ogrodnictwo

Andzia! Bez takich mi tu...

Chcę Ci tylko uzmysłowić, że swoimi działaniami nie będziesz zadowolona z efektu, za rok stwierdzisz że nadal masz misz-masz ale w wiekszych plamach

Odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz ją wałkować za rok, dwa... znów...

Druga sprawa to Twój ogrod i Tobie ma się przede wszystkim podobać. Jeśli Ci tak odpowiada to rób po swojemu, może mamy odmienne gusta

Makao_J 16:16, 25 sie 2017

Na razie zaliczam osobistą porażkę w dziedzinie tworzenia rabat.
Doła mam ale jakoś sobie poradzę.
Jutro idę do pracy na całą noc więc może trochę ochłonę.
eM mnie pociesza. Jak on się weźmie za wyrzucanie to pewnie wszystkie lawendy z całego ogrodu wylecą.
Hmm... może to i dobrze.
Margerytka40 16:31, 25 sie 2017

Długo już w ukryciu podglądam dyskusję na temat tej rabaty i choć nie czuję się na siłach w doradzaniu komuś to jednak jedno wiem na pewno. Tak jak dziewczyny radzą weż za bary całą rabatę,nawet jak jeszcze jest coś innego tam tak jak u Ciebie to plan już będzie. Realizować możesz po kawałku. Jałowce to zmora ogrodnika,wiem co mówię. Sama wszystkie z ogrodu wywalam. Toszka ma świętą rację i jej się słuchaj. Poza tym może znajdź sobie jedną roślinę-gwiazdę na daną porę roku,tak żeby tylko jedna gwiazda była na osi widokowej A reszta była wypełnieniem. Podoba mi się chyba trochę inny styl niż Tobie ale zasada im mniej tym lepiej zazwyczaj się sprawdza. U Ciebie chyba wszystkiego za dużo. Gatunków,kolorów. To tak jak czuję choć nie chciałam się wcinać,sama się uczę. Trzymam kciuki za powodzenie

A i jeszcze: ogniki kiedyś miałam i wszystkie mi wymarzły.
iwka 16:38, 25 sie 2017

eM niech lawendę zostawi, a pozbędzie się ogników chyba że chcesz ich więcej to Ci oddam swoje

może na razie zajmij się rabatą z bukiem. Zrobisz i od razu humor się poprawi. Też jestem za hortkami w linii prostej, ale chyba nie o taki efekt Ci chodzi

Aniu, ja to się g... znam ale posłuchaj dziewczyn, one mają wiedzę i wyczucie
Toszka 19:04, 25 sie 2017

Makao_J napisał(a)
Ok.Rozumiem. Magnolii nie powinno tam być.
Ale resztę też powinnam wyrzucić?

Nic wyrzucać nie będziemy!!! Trzeba tylko plan zrobić, rozstrzelić po CAŁEJ rabacie drzewa, krzaki z uwzględnieniem wymagań siedliskowych i zmienności w ciągu roku.

Głowa do góry i nie dołuj się. Będzie dobrze. Zima długa, będzie czas na planowanie i dogłębne przemyślenia

Teraz zdobywaj obornik, mączkę bazaltową, korę
Kasia_CS 19:53, 25 sie 2017

Aniu przyjmij to za dobry obrot spraw - w przyszłym rokyu będziesz mieć mega wypasioną, przemyslaną rabatę z super przygotowaną glebą A co najważniejsze będzie Ci się ona podobać Masz już rośliny i pole do popisu - czego chcieć więcej! głowa do góry
19:57, 25 sie 2017
Aniu ochłoń ...bo widze ze w kolejny dół sie wpedzasz ...nie potrzebnie ...lepiej teraz sie zdezyc z porazka i ja poprawić niz za kilka lat załować ...a podejrzewam ze te kilka to raptem 3-4 lata.

sama nie przypuszczałam ze małych trzech problemów bedziesz miała duze zmartwienie.... zyczę dobrych wyborów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies