Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

AniMa 08:09, 28 sie 2017

Aniu obserwowałam całą dyskusje...nie przejmuj się tym, że część roślin już rośnie i masz doła, bo znowu trzeba przesadzać, albo nie wiedz jak dokładnie...
Siedząc na swojej tylnej rabacie stwierdziłam, że zgubiłam głowę wyznaczając linie i zapomniałam o wszystkich wytycznych ogrodowiskowych a nasadzenia to robiłam chyba jak popadnie (a w zeszłym roku uważałam, że wszystko zgodnie z planem). Teraz widać jak wszystko porosło i jeszcze będzie rosnąć, zwłaszcza drzewa,i już wiem, że czeka mnie do przerobienia całe 30m długości rabaty....+ poszerzenie jej o jakieś kolejne 3 m.....

Jednym słowem głowa do góry
Ogrodnicy się nie nudzą
makadamia 08:30, 28 sie 2017

Cześć Aniu, czy humor się poprawił?
W sobotę przesadzałam u siebie rośliny. Między innymi, białego floksa. Posadziłam, odeszłam dwa kroki, i stwierdziłam że kompletnie nie pasuje do łubinu i przetacznikowca, które rosną obok. Czujesz? Biały do białego mi nie pasuje
Tak więc całkiem możliwe, że na głowę się powinnam leczyć, a nie rad udzielać
Weź to pod uwagę następnym razem kiedy znowu z czymś wyskoczę
AngelikaX 08:58, 28 sie 2017

I ja się dopytowywuję
Makao_J 10:14, 28 sie 2017

Kochani jesteście wszyscy. Ściskam mocno i buziole przesyłam.

Wszystkie Wasze rady otworzyły mi oczy na wiele błędów.

Książkę Danusi to już chyba na pamięć znam

eM dwoił się i troił i mówił jak on widzi tą ratę. Nawet jak wspomniałam o tej ścianie wodnej że może na tej rabacie ją zrobię to się zgodził. Tylko już nie w tym roku bo jeszcze remont parteru chcemy zrobić.

Mam widok na tą rabatę z połowy okien w domu. Miło byłoby siedzieć na tarasie i patrzeć na lejącą się wodę.

Tak więc mam plan i jak go rozrysuję to pokażę a wtedy również liczę na wszystkie Wasze "za" i "przeciw".

mrokasia 10:19, 28 sie 2017

Makao_J napisał(a)
Kochani jesteście wszyscy. Ściskam mocno i buziole przesyłam.

Wszystkie Wasze rady otworzyły mi oczy na wiele błędów.

Książkę Danusi to już chyba na pamięć znam

eM dwoił się i troił i mówił jak on widzi tą ratę. Nawet jak wspomniałam o tej ścianie wodnej że może na tej rabacie ją zrobię to się zgodził. Tylko już nie w tym roku bo jeszcze remont parteru chcemy zrobić.

Mam widok na tą rabatę z połowy okien w domu. Miło byłoby siedzieć na tarasie i patrzeć na lejącą się wodę.

Tak więc mam plan i jak go rozrysuję to pokażę a wtedy również liczę na wszystkie Wasze "za" i "przeciw".

O widzisz , już lepiej .
A eM to super jest .
AniMa 11:06, 28 sie 2017

No... i do przodu
makadamia 11:16, 28 sie 2017

Makao_J napisał(a)

O, wróciła Ania, którą wszyscy znamy i kochamy.

Jak to szło? "Przewróciłaś się? Powstań, popraw koronę i za..dalaj dalej"
lojalna_ 11:28, 28 sie 2017

Aniu ja Popełniłam błąd najgorszy z najgorszych za blisko posądziłam tuje os trony sąsiada z którym mam problem . Chciałam jak najwięcej miejsca na środku zostawić bo ogrod maly a to były nasadzenia jedne z pierwszych i teraz widzę jak będę kiedyś kombinować z przycinaniem bo on o wszystko wrzeszczy . Wiec wolałabym mieć możliwość przesadzanie całej rabaty niż teraz nie mieć możliwości zmiany tego co już zaklepane .

Buxiol powoli a dasz rade
Makao_J 13:29, 28 sie 2017

No eM mnie zaskoczył. Jak usłyszałam że pojedziemy do szkółki gdzie kupuję Daniki (bo małe i tanie a szybko rosną) i wykupimy wszystkie jakie mają by posadzić wzdłuż całego podjazdu to padłam.
mrokasia 13:32, 28 sie 2017

Makao_J napisał(a)
No eM mnie zaskoczył. Jak usłyszałam że pojedziemy do szkółki gdzie kupuję Daniki (bo małe i tanie a szybko rosną) i wykupimy wszystkie jakie mają by posadzić wzdłuż całego podjazdu to padłam.

To się nazywa miłość .