Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

MirellaB 08:23, 26 sie 2017

Zaglądam Miały być małe zmiany, a robi się kolejna duże zmiana.
Tyle pomysłów, że ja już się trochę pogubiłam.
Makao_J 08:45, 26 sie 2017

malkul napisał(a)
i u kogo były te szare talerze?

U Navi.
Makao_J 08:48, 26 sie 2017

makadamia napisał(a)

A ja pożyczę od Ciebie żyletkę!

Aniu, zapomniałaś już jak wszystkie piałyśmy z zachwytu nad Twoimi ścieżkami, altanką i innymi elementami ogrodu? I jeszcze Ci powiem, że ja do Twojego wątku trafiłam po tym, jak fantastycznie doradzałaś różAnce na początku poprzedniego wątku - chciałam się dowiedzieć, kto taką fajową ścieżkę jej wymyślił

Do tego, chciałam zauważyć, że chociaż wszystkie widzimy problem w tej rabacie, to każda z nas gdzie indziej upatruje jego przyczyn i inną receptę podaje. Także to nie jest taka prosta matematyka, że dwa i dwa równa się cztery.

Idź do ogrodu, wypij kawkę, posiedź w altance, popatrz na kwiatki, a jak będziesz gotowa, to wrócimy do rozkminek i wspólnie wymyślimy najpiękniejszą rabatę na forum

Będzie dobrze.
Myślę o całej rabacie jak radzi Toszka.
Na prawdę nie ma co jej dzielić bo w tej chwili część zajęta.
Nie wiem czemu tak robiłam do tej pory.
Toszka 08:52, 26 sie 2017

Iwk4 napisał(a)
Aniu, kiedy bywałam w sytuacjach patowych, tzn. zagubiona wśród wielości rozwiązań, przypominałam sobie, ze właściwie jestem na Ogrodowisku dla projektów Danusi.
(...)

Święte słowa Iwonko
Czy to się Danusi podoba czy nie, ale to dzięki jej pracy i pomysłom jestesmy na forum
Makao_J 08:56, 26 sie 2017

Toszka napisał(a)
Aniu, a ja bym te lawendy, czyściec i owies dała na tą małą rabatkę ograniczoną przejściem. Nie znam wymiarów... do tego można by stipę wkomponować i niską perowskię (little Spirit) + akcent rózowy (niskie jeżówki) lub żółty (niska rudbekia 'Little Goldstar')
Na wiosnę krokusy lub cebulica syberyjska, irysy niskie. Potem czosnki - Krzysie lub inne niskie, oraz główkowe.

To by mogło się sprawdzić ale ten kolor jest moją kartą przetargową z eMem do usunięcia jałowców.
Wczoraj myślałam o przesadzeniu w tą małą rabatę magnolii i wszystkich żółci. Dziś mam wątpliwości.
malkul 09:12, 26 sie 2017

Makao_J napisał(a)

U Navi.
to te z ikea?
Urszulla 09:27, 26 sie 2017

Wrzucam obiecanego derenia w kulkę

Makao_J 09:30, 26 sie 2017

malkul napisał(a)
to te z ikea?

Tak. Wpadły mi w oko już dawno a potem zobaczyłam je u Asi i przepadłam. Musiałam ją wypytać o ich sprawowanie i stąd te poszukiwania
Iwk4 00:08, 27 sie 2017

Pomysł Uli z wężem, by wytoczyć linię hortensji mi się podobał.
chyba umknął...
anna_t 14:27, 27 sie 2017

gzadzam się z Asią macadamią - to dzięki Tobie Anka będzie u mnie taka a nie inna ścieżka i rabaty środkowe dobra jesteś w te klocki tylko chwilowo u siebie masz pauze. zobaczysz zdecydujesz bardzo dobrze!

można by linie hortensji poprowadzić jak linie podjazdu aż do zawinięcie pod grabami. to by był glowny filar rabaty, przed nimi zimozielone i byliny. a drzewa w zakolach łuków