Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:38, 30 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Agata.. fajny ogród się tworzy.. i fajne jest to co jest.. zajrzę tu jeszcze w wolniejszej chwili..

Osy.. ależ z nimi utrapienie.. ja też z nimi walczę.. choler coraz więcej.
Piesio to berneńczyk??

Ale do rzeczy, bo zapomnę po co przyszłam.. katalpa to kruche drzewo i jak przyjdzie wiatr to może ci to drzewo połamać, właśnie z powodu tej gałęzi. Katalpa bardzo szybko rośnie i nabiera masy liściowej .. dla bezpieczeństwa drzewa.. sugerowałabym wyciąć tę gałąź.. Jak lubisz takie poczochrańce (ja lubię ) to przynajmniej pilnuj ,a by to odgałęzienie było zawsze małe..
Mi katalpę przepołowiło..bo żal było mi ją podcinać.. była cudownym odwróconym kielichem.. konary poziome idealne do zabawy dla wnuków.. Niestety wnuki nie dorosły do tego.. O mojej katalpie było w Mai w ogrodzie. Zachwycali się nią.. jak przyjechali ponownie to już była połamana

Decyzja należy do ciebie.

A względy praktyczne przy koszeniu też mówią by ja wyciąć.. .. zacienia trawnik i nie ma jak dojść kosiarką, bo jest bardzo nisko.

Aniu dziękuję na inne spojrzenie, czasami przechodzimy codziennie obok czegoś i tego nie zauważamy.

Suczka to Berneńczyk, masz rację - Zoya, bo u nas wszyscy albo na A ( Agata, Adam, Antek, Azor -kot) albo na Z ( Zośka, Zoya )
MirellaB 15:41, 30 kwi 2016

Witaj Przyszłam zobaczyć podjazd przy którym chcesz posadzić berberysy
Tworzysz bardzo ładny ogród
AgataP 08:51, 01 maj 2016

Kochane Dziewczyny, dziękuję za przemiły dzień w Waszym towarzystwie.
Właścicielce Kasi gratuluję ogromnego smaku w urządzaniu tak klimatycznego miejsca. Masz przepięknie !!!

AgataP 08:55, 01 maj 2016

Bożenka podziwia widoki

Krysia musi poszukać filmów instruktażowych na youtube jak mocuje się balony na pręciku

Która rzuci kijek ?

Luteczka 11:25, 01 maj 2016

no jak to która, oczywiście że Monika
AnnaCh 12:56, 01 maj 2016

Fajne spotkanko, miło Was zobaczyć
Pozdrawiam.
AgataP 09:40, 02 maj 2016

Dziewczynki dzięki za zaglądacie, wczoraj zrobiłam trochę porządków.
Musieliśmy wywalić dużo "śmieci" z poddasza, bo zamawiamy wełnę na ocieplenie i potrzebne miejsce. Poza tym udało mi się zrobić trochę zmian pod domem

Przygotowana rabata, jeszcze muszę ją przekopać z kompostem. Potem wymierzyć i posadzić bukszpany. I chyba posadzę je po obu stronach domu
Do tego dosadzić chcę na plecach miskanty ML.
I teraz ile? pod lewej ze 3 szt a po prawej 1 szt?

AgataP 20:14, 02 maj 2016

Z okazji Dnia Flagi

Niestety powojnik Montana dostał po kościach zimą, nie będzie wielkiego kwitnienia, dobrze że choć nie zmarzł cały
AnnaCh 22:21, 02 maj 2016

Fajne te fotki z okazji Dnia Flagi
Śliczne tulipanki
Pozdrawiam
Wendy79 23:56, 02 maj 2016

Agata, jeśli aktualna jest sprawa z paprociami, daj znać (ewentualne zdjęcia) u mnie. Ściskam