Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:39, 01 mar 2017

Margarete napisał(a)
O rany ty już działasz w ogrodzie.....

Małgoś zrobiłam jako taki porządek tam gdzie są cebulowe, by ich potem nie zdeptać. Ale okazało się że mało ich widać, bo nornice buszowały więc nie wiem czy coś z tych tulipanów będzie...
makadamia 09:56, 01 mar 2017

Agatko - dziękuję za wyjaśnienia i za zdjęcia - bardzo zazdroszczę wszystkim, którzy mają warunki i miejsce na rdest himalajski - cudny jest
AgataP 09:59, 01 mar 2017

makadamia napisał(a)
Agatko - dziękuję za wyjaśnienia i za zdjęcia - bardzo zazdroszczę wszystkim, którzy mają warunki i miejsce na rdest himalajski - cudny jest

Asia potwierdzam, jest piękny i będę szukać innych odmian
kasja83 07:45, 02 mar 2017

Agata a jak tak Twój żywopłot grabowy?Rozglądam się właśnie gdzie sadzonki kupić.
Podpowiesz jak sadziłaś-w sensie przypomnisz.Co ile?
AgataP 09:33, 02 mar 2017

kasja83 napisał(a)
Agata a jak tak Twój żywopłot grabowy?Rozglądam się właśnie gdzie sadzonki kupić.
Podpowiesz jak sadziłaś-w sensie przypomnisz.Co ile?

Kaśka ja sadziłam co 30 cm, ale jak ma się miejsce to można i co 50 cm na mijankę czyli w dwa rzędy.
Zaglądałam do nich to mają pączki, widzę że kilka będzie do wymiany chyba ale dam im jeszcze czas
kasja83 13:24, 04 mar 2017

AgataP napisał(a)

Kaśka ja sadziłam co 30 cm, ale jak ma się miejsce to można i co 50 cm na mijankę czyli w dwa rzędy.
Zaglądałam do nich to mają pączki, widzę że kilka będzie do wymiany chyba ale dam im jeszcze czas

No to w wolnej chwili sfoć mi kochana jak tam się on ma.
Aga2017 10:59, 05 mar 2017

Dzień dobry,
przychodzę się przywitać z sąsiadką z Wódki, codziennie jadę koło Twojego domku i nie pomyślałam że za tym ogrodzeniem kryje się taki śliczny ogród, muszę "odgapić" kilka pomysłów, w pierwszej kolejności mam pytanie dotyczące podjazdu czy jesteś zadowolona i czy spełnia Twoje oczekiwanie ja jestem zachwycona takim rozwiązaniem i przymierzam się do zrobienia takiego podjazdu w tym roku ciekawe czy mój czworonożny olbrzym nie rozgrzebie kamyków,
pozdrawiam Cię z Wódki ale Żytniej
Agnieszka
AgataP 12:08, 05 mar 2017

Aga2017 napisał(a)
Dzień dobry,
przychodzę się przywitać z sąsiadką z Wódki, codziennie jadę koło Twojego domku i nie pomyślałam że za tym ogrodzeniem kryje się taki śliczny ogród, muszę "odgapić" kilka pomysłów, w pierwszej kolejności mam pytanie dotyczące podjazdu czy jesteś zadowolona i czy spełnia Twoje oczekiwanie ja jestem zachwycona takim rozwiązaniem i przymierzam się do zrobienia takiego podjazdu w tym roku ciekawe czy mój czworonożny olbrzym nie rozgrzebie kamyków,
pozdrawiam Cię z Wódki ale Żytniej
Agnieszka

Aga ale numer - toć możesz rowerem lub pieszo do mnie przyjść haha

Dobra temat podjazdu - jestem zadowolona bo: tanie rozwiązanie, zrobiliśmy sami, śnieg się szybko topi, wody po roztopach nie ma.
Gorzej jest z liśćmi, bo mam kasztanowca i śmieci, ale daję radę grabkami.
Trochę syfu zostaje, nie będą to "wypieszczone" kamyczki bez kawałków listków czy gałązek, bo tak się nie da.
Psiura u mnie najpierw unikała kamieni, bo łapki "bolały" teraz biega jak wariatka.
Minusem jest to, że rowerek czy inne kołowe ustrojstwa odpadają dla dzieciaków. Ale niedługo u mnie i Zośka dorośnie do tego by jeździć ulicą razem z nami

pozdrawiam Cię ogromnie i jak masz pytania to pisz śmiało
Aga2017 13:50, 05 mar 2017

Agato, dziękuję za informację, masz jak w banku że Cię odwiedzę, mówiłam mężowi o Waszych kamykach wiec przyjdziemy po naukę bo chcemy robić podjazd i ścieżki sami, pytałam o psa bo mój to waga ciężka 80kg i trudno przy nim utrzymać trawę w jakim takim stanie i trochę martwię się o kamyki bo on ma taką naturę że kopie sobie nory
dziś już nie marudzę wypoczywaj, zawrócę głowę w przyszłym tygodniu
pa
Jana 14:11, 05 mar 2017

rabata bylinowa na 4 metry, marzenie czy już Twoje byliny startują? z Twoich doświadczeń, które polecasz, które długo i ładnie wyglądają? pozdrawiam właścicielkę