Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:15, 30 mar 2017

ren133 napisał(a)
Agata A jakie duże masz te skrzynie? i co ile cm robisz grządki?

Renato, skrzynie robiłam pod miejsce w terenie ale mają 2,5 na 1,25 - tak było najszybciej do cięcia. Nie heblowane by nie robić autostrady dla ślimaków jak mi to jedna z dziewczyn powiedziała. Wysokie na 40 cm.
Niższe mam dla truskawek i borówek - 3x3 m.

A wysiewy to zależy co - na opakowaniach nasionek masz opisane co ile siać i w jakiej rozstawie.
Ja wstępnie rozpisałam sobie co i gdzie, by zmieścić to co chciałam oraz by uwzględnić allelopatię warzyw Głowiłam się nad tym sporo, co wyjdzie czas pokaże.
Anda 10:42, 30 mar 2017

Agata, ale masz piekna ta bylinowa, wszystko zaczyna sie zielenic, super

Do warzywnika bielone drewno jak najbardziej, pieknie wyglada

Piekna masz wiosne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 10:53, 30 mar 2017

Anda napisał(a)
Agata, ale masz piekna ta bylinowa, wszystko zaczyna sie zielenic, super

Do warzywnika bielone drewno jak najbardziej, pieknie wyglada

Piekna masz wiosne

Tak bielone drewno też do mnie przemawia. Będę musiała nad tym intensywnie pomyśleć, bo siatka na róże byłaby ocynowana czyli szara Pasowałoby do siebie
ren133 11:59, 30 mar 2017

AgataP napisał(a)

Renato, skrzynie robiłam pod miejsce w terenie ale mają 2,5 na 1,25 - tak było najszybciej do cięcia. Nie heblowane by nie robić autostrady dla ślimaków jak mi to jedna z dziewczyn powiedziała. Wysokie na 40 cm.
Niższe mam dla truskawek i borówek - 3x3 m.

A wysiewy to zależy co - na opakowaniach nasionek masz opisane co ile siać i w jakiej rozstawie.
Ja wstępnie rozpisałam sobie co i gdzie, by zmieścić to co chciałam oraz by uwzględnić allelopatię warzyw Głowiłam się nad tym sporo, co wyjdzie czas pokaże.

Moje malizny ... szału nie ma ale coś tam posieję
anna_t 13:01, 30 mar 2017

Agata kawał roboty zrobione
Forsycje koło ciebie kwitną?
Kawa 13:04, 30 mar 2017

Agatko się napracowałaś
ciekawe jaka molinia będzie u ciebie w tym roku
ja zamówiłam jedną na próbę
mikina34 13:27, 30 mar 2017

Agatko,
o ile dobrze widziałam masz jarzmianki (masz?) czy dzieliłaś je? Jeżeli tak to kiedy? mam takie tycie na razie i zastanawiam się kiedy je porozsadzać...
I jeszcze jedno, czy ten przewód do nawadniania masz taki sztywny czy miękki? nosze się z zamiarem rozłożenia pod tuje i na rabaty i wczoraj w Casto widziałam ale jakiś strasznie sztywny, mam wrażenie, ze będzie piał na rabatach... poza tym gdzie tam są te dziureczki do kroplowania?
AgataP 13:42, 30 mar 2017

mikina34 napisał(a)
Agatko,
o ile dobrze widziałam masz jarzmianki (masz?) czy dzieliłaś je? Jeżeli tak to kiedy? mam takie tycie na razie i zastanawiam się kiedy je porozsadzać...
I jeszcze jedno, czy ten przewód do nawadniania masz taki sztywny czy miękki? nosze się z zamiarem rozłożenia pod tuje i na rabaty i wczoraj w Casto widziałam ale jakiś strasznie sztywny, mam wrażenie, ze będzie piał na rabatach... poza tym gdzie tam są te dziureczki do kroplowania?

Moni nie mam jarzmianek, na razie

Przewód mam sztywny, rozkłada się go najlepiej w słonku wtedy staje się bardziej plastyczny. Układasz na rabatach i przyszpilasz od razu
Jak musisz zrobić kąt, bo nie możesz wywinąć wężem to są kolanka, złączki i trójniki. Na pierwszej lepszej aukcji na All.... możesz obejrzeć wszystko i dziureczki też są pokazane
AgataP 13:44, 30 mar 2017

ren133 napisał(a)

Moje malizny ... szału nie ma ale coś tam posieję

Renia - małe, ciasne ale własne Na pewno będzie pysznie
AgataP 13:47, 30 mar 2017

anna_t napisał(a)
Agata kawał roboty zrobione
Forsycje koło ciebie kwitną?

no koło mnie i w ogrodzie