Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 18:03, 06 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Bodziszek wspaniały, rzeczywiście taki jest Też jestem ciekawa połączenia z molinią. U mnie na razie z piwoniami irysy i lilie, myślałam nad łubinami, makami, orlikami, przywrotnikiem i bodziszkami, ale te co mam zdecydowanie niskie są. Może którąś szałwię do tego?

Aga irysy i lilie są super, można sadzić pomiędzy, bo wybiją się spomiędzy lisci peonii, orliki też, bodziszki najlepiej z przodu, łubiny na tyły.
Szałwia też dobra, wybór masz ogromny więc coś wybierzesz.
Ja swoją wywaliłam, ale ponieważ przeżyła tą zimę na wygnaniu to dostała szansę - poszła na towarzystwo do róż Chippendale.
AgataP 18:05, 06 kwi 2017

Aga2017 napisał(a)
Agata, opóźnienie zapraszam do mnie kilkanaście posesji dalej a piwonie dopiero co z ziemi zaczynają wyglądać, jak patrzę na Twoje zdjęcia to u mnie jest zima a nie wiosna, ślicznie jest u Ciebie zadbane rabaty, czy dobrze zauważyłam że nowy rząd bukszpanów posadziłaś? Ja się dopiero uczę roślin i podczas pielenia myśląc, że to chwast opieliłam floksy i szałwię , pomysł na ścieżkę pomiędzy skrzynkami idealny do ściągnięcia

Aga rządek bukszpanów sadziłam ubiegłej wiosny
Aga2017 18:18, 06 kwi 2017

duże sadziłaś sadzonki bukszpanu, widziałam na "rynku" dość ładne sadzonki ale mam obiekcje bo są z gołym korzeniem
AgataP 18:22, 06 kwi 2017

Aga2017 napisał(a)
duże sadziłaś sadzonki bukszpanu, widziałam na "rynku" dość ładne sadzonki ale mam obiekcje bo są z gołym korzeniem

Na OLX po 2.5zl od prywatnej osoby w doniczce teraz to ich druga wiosna i dwa razy przesadzałam
mirkaka 18:30, 06 kwi 2017

U Ciebie wiosna już widoczna nawet w lesie, na drzewach widoczny delikatny seledynek
Jana 21:17, 06 kwi 2017

fajna ta bylinowa ten bodziszek to chyba wielgachny jest, przynajmniej tak wygląda..to czekamy na spektakl różany u Ciebie
Urszulla 22:01, 06 kwi 2017

Jak szeroką masz tą bylinowke? Wszystko takie ogarniete ty tam plewisz?
A jakiego masz sadzca?
Monia81 22:08, 06 kwi 2017

Agatko nie masz nic opóźnione, piękne już piwonie, u mnie na razie kiełki, tulipanki, nawet marchew ci schodzi, ja dopiero będę siała. Bylinówka u Ciebie wygląda super
tulucy 00:09, 07 kwi 2017

Ja nawet nie mam jeszcze gdzie wysiać... M obiecuje, że w sobotę choć jedną skrzynię skręci. Ale ja muszę fundament jej ustawić jeszcze... A to jest dłubanina.
A jeszcze róże do wsadzenia i przesadzenia... Dobrze, że już przycięłam chociaż

makadamia 07:53, 07 kwi 2017

Aga, podpinam się pod pytanie o techniczną stronę utrzymania takiej rabaty:

- jak ją nawozisz obornikiem i kompostem na wiosnę, to przekopujesz czy tylko obrzucasz po wierzchu?
- czy w sezonie często musisz na nią wchodzić? Pielenie? Przycinanie uschniętych/chorych liści?
- jak wygląda dzielenie rozrośniętych karp? Obserwujesz w sezonie, które słabo kwitną i na następną wiosnę dzielisz?

Przyznam się, że gdybym miała taką rabatę do utrzymania, to bym była lekko przerażona