Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 19:29, 14 mar 2016

Potem tnę kawałek linii bez dziurek i wpinam w nią linię z dziurkami, za pomocą trójnika, jest wciskany więc trzeba mieć trochę siły, lub kombinować na ciepło lub ze smarowidłem.

Układasz sobie linie kroplująca jak chcesz, u mnie wyszły linie proste w miarę, jedna jest chyba po łuku, przypięte wszystkie są szpilkami mocującymi

Na końcu możesz zastosować zaślepki lub okular ( tak to się nazywa, ja wolę zaślepki).

AgataP 19:33, 14 mar 2016

Dla mnie wygodne rozwiązanie, podchodzisz do kranu, odkręcasz wodę, ustawiasz czas na jaki ma się lać woda, na poczwórnych zaworach ustawiasz tą linię którą chcesz i idziesz na kawcię... jak Ci się przypomni to idziesz i ustawiasz to samo dla np. drugiej sekcji... a jeśli 4 sekcje mało to jeszcze za kranem możesz zainstalować dwójnik
Krys 19:35, 14 mar 2016

Oj skomplikowane jakem inz.
AgataP 19:41, 14 mar 2016

Krys napisał(a)
Oj skomplikowane jakem inz.

Kryśka no co Ty ja geograf to wymyśliłam i wcieliłam w czyn, SAMA
mąż był od wpychania trójników hahah
AgataP 19:43, 14 mar 2016

Dziewczyny wykopałam Anabelki, mam kilka na oddanie. Nie patyczki, tylko całe sadzonki... może któreś dziewczynki z grupy łódzkiej mają chęć ?
Joku 20:05, 14 mar 2016

Super instruktaż, mam na myśli linię kroplującą. A co robisz z wężami na zimę? Chowasz pod dach i rozkładasz na nowo wiosną?
Przepraszam że się tak wcięłam w dyskusję, ale myślę od pewnego czasu nad takim sposobem podlewania. Więc takie informacje z obrazkami są dla mnie bardzo cenne.
anna_t 20:11, 14 mar 2016

o Agatka fajny temat z tym nawodnieniem, wytłumaczysz mi to na zywo jak będę u Ciebie dobrze?
wolałabym mieć nawodnienie bo moze znowu takie lato nas czeka jak w tamtym roku..
kasja83 21:44, 14 mar 2016

Fajny system...mnie zawsze bardzo imponuje jak ktoś sam tworzy takie rzeczy.Trzeba bedzie z tym pomyśleć i u nas, bo jak Ania pisze - jak bedzie takie lato jak w zeszłym roku-to podlewanie będzie masakrą.
AgataP 08:06, 15 mar 2016

Joku napisał(a)
Super instruktaż, mam na myśli linię kroplującą. A co robisz z wężami na zimę? Chowasz pod dach i rozkładasz na nowo wiosną?
Przepraszam że się tak wcięłam w dyskusję, ale myślę od pewnego czasu nad takim sposobem podlewania. Więc takie informacje z obrazkami są dla mnie bardzo cenne.

Jolu, to pierwszy rok, zostawiłam na zimę na rabacie, nie wyobrażam sobie zwijania tego. Teraz zdejmę zatyczki na końcu i puszczę wodę, powinno wypłukać ewentualne zanieczyszczenia. Założę znowu zatyczki i liczę że będzie działać jak w tamtym roku.
AgataP 08:10, 15 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Fajny system...mnie zawsze bardzo imponuje jak ktoś sam tworzy takie rzeczy.Trzeba bedzie z tym pomyśleć i u nas, bo jak Ania pisze - jak bedzie takie lato jak w zeszłym roku-to podlewanie będzie masakrą.

Kasja, ja się nie ma kasy na profesjonalny system to się kombinuje jak może