Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Punkt - ogród Finki

Zielony Punkt - ogród Finki

finka 17:03, 08 kwi 2013

asc napisał(a)
Aethionema - fajne to i nie mogę znaleźć na na necie... handlujesz tym

sama nie robię, ale wykukam u mojego dostawcy skalniaków i dam znać
Madzenka 18:41, 08 kwi 2013

Mialam jesienią moje białe krokusy rozsadzać... Nigdy... Chcę mieć taki biały dywanik Ślicznie !!!
Ale zima na nartach też boska. Fajnie by było aby w górach była taka reguralna zima a w dolinie wiosna takie alpejski klimacik moglibyśmy sobie zafundować ?
finka 18:50, 08 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Mialam jesienią moje białe krokusy rozsadzać... Nigdy... Chcę mieć taki biały dywanik Ślicznie !!!
Ale zima na nartach też boska. Fajnie by było aby w górach była taka reguralna zima a w dolinie wiosna takie alpejski klimacik moglibyśmy sobie zafundować ?

och, to nasze marzenie...że my nie mamy takich Alp, za niskie te nasze góry, ale wyrokujemy, że co najmniej do końca kwietnia na Śnieżniku będzie śnieg, więc na skitury może, może...znajdziemy jeszcze chwilę. Tam jest taka zima jak w styczniu...no inny świat po prostu.
Urszulla 19:04, 08 kwi 2013

u nas jeszcze biało, ale mam nadzieję że do weekendu zejdzie. Niestety w weekennd ma padać deszcz

Za to Twój ogród wygląda wspaniale jakby zimy nie widział ...prawie.
jak w tygodniu będzie 10C to wszystko w oczach się ruszy, więc zaglądnę znowu.
Madzenka 19:43, 08 kwi 2013

finka napisał(a)

och, to nasze marzenie...że my nie mamy takich Alp, za niskie te nasze góry, ale wyrokujemy, że co najmniej do końca kwietnia na Śnieżniku będzie śnieg, więc na skitury może, może...znajdziemy jeszcze chwilę. Tam jest taka zima jak w styczniu...no inny świat po prostu.

Właśnie się z Żonem zastanawiałm czy w przyszly weekend jeszcz nie zaliczyć wypadu... Ale ogród wzywa...

Kiedy otwiersz sklep stipy bym dokupiła

DAnusia radziła je wiosną nisko przyciąć. Tak jak rozplenice?
malkul 20:48, 08 kwi 2013

Ależ piękne krokusy o ciebie.Mam do nich sentyment bo jak "zaloty" z mężem prowadziliśmy to w zakopanym na kocyku pomiędzy krokusami tuli tuli..
finka 21:17, 08 kwi 2013

malkul napisał(a)
Ależ piękne krokusy o ciebie.Mam do nich sentyment bo jak "zaloty" z mężem prowadziliśmy to w zakopanym na kocyku pomiędzy krokusami tuli tuli..

finka 21:20, 08 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Właśnie się z Żonem zastanawiałm czy w przyszly weekend jeszcz nie zaliczyć wypadu... Ale ogród wzywa...

Kiedy otwiersz sklep stipy bym dokupiła

DAnusia radziła je wiosną nisko przyciąć. Tak jak rozplenice?

na Stipę w sklepie jeszcze trzeba poczekać, będzie później. Tą co masz przytnij nisko nad ziemią. Powinna przezimować bo ta zima była łagodna, tylko za dłuuuuga. Moja na początku marca była żywa, ale teraz nie mam już takiej pewności jak ją dzisiaj oglądałam. Wokół niej powinni być sporo siewek, ale nie będą tak szybko wschodziły. Najlepiej wyplewić to miejsce delikatnie.
Sebek 21:24, 08 kwi 2013

Cudna ta wiosna! Do mnie idzie małymi kroczkami, ale na pewno jest już bliżej niż dalej
Madzenka 22:07, 08 kwi 2013

finka napisał(a)

na Stipę w sklepie jeszcze trzeba poczekać, będzie później. Tą co masz przytnij nisko nad ziemią. Powinna przezimować bo ta zima była łagodna, tylko za dłuuuuga. Moja na początku marca była żywa, ale teraz nie mam już takiej pewności jak ją dzisiaj oglądałam. Wokół niej powinni być sporo siewek, ale nie będą tak szybko wschodziły. Najlepiej wyplewić to miejsce delikatnie.

Będę obserwować bo amatorów siewek mam