Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

jolanka 19:51, 06 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Beatko jak siebie znam to miejsce docelowe będzie chyba dopiero po piątym przesadzeniu hi hi a i to nie wiadomo. Narazie to wszystko pójdzie do pierdzielnika bo docelową rabata jeszcze nie jest nawet zaczęta.

Ja robie tak samo Sadzę na przechowalniku, później przesadzam, poźniej przesadzam znowu, potem mi znowu nie pasuje oj, zmęczyłam sie tym przesadzaniem
BasiaLT 20:30, 06 cze 2016

Kindzia napisał(a)
To wszystko w Matizie upchnęłaś??? Jesteś niemożliwa!!! Piękne zdobycze Jaki klonik na zielono świecący

Kasiu... oprócz roślinek do matiza upchnełam jeszcze siebie jako kierowcę i siostrę jako pasażera i ani jedna gałązka się nie połamala. Wprawdzie przy wypakowywaniu okazało się że tą wysoką brzoze łatwiej było wsadzić do auta niż wyciągnąć, no ale jakoś poszło.
BasiaLT 20:36, 06 cze 2016

jolanka napisał(a)

Ja robie tak samo Sadzę na przechowalniku, później przesadzam, poźniej przesadzam znowu, potem mi znowu nie pasuje oj, zmęczyłam sie tym przesadzaniem

No właśnie taki przechowalnik to bardzo dobra rzecz. Roślinki tam zawsze trochę podrosna, zaaklimatyzuja się a potem przy robieniu rabaty są jak znalazł.
jolanka 20:45, 06 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

No właśnie taki przechowalnik to bardzo dobra rzecz. Roślinki tam zawsze trochę podrosna, zaaklimatyzuja się a potem przy robieniu rabaty są jak znalazł.

A myśleć, gdzie posadzić, nie trzeba szybko I kupować można znowu
BasiaLT 20:50, 06 cze 2016

No właśnie. Kupić wszystko naraz to finansowo niewykonalne ale pomału tu i na raty to już bardziej realne.
zoja 21:34, 07 cze 2016

cudne zdobycze niech dobrze rosną!
w takich momentach - jak pokazujecie swoje zdobycze, które osobiście zapakowałyście do samochodu i przywiozłyście - żałuję, że nie mam prawa jazdy...
bo dziś jestem uzależniona od eMa i jego humorów...
Sebek 21:37, 07 cze 2016

Ah te ogrodowiskowe auta z gumy Super zakupy!
malgorzata_s... 22:04, 07 cze 2016

Zdolna dziewczynka Cudne zakupy
elka_ 07:42, 08 cze 2016

Witaj Basiu!
5 arów... to masz wyzwanie. Ogród zapowiada się cudnie i będzie taki przemyślany, bo z pomocą rzeszy przyjaciół, którzy się na tym znają. Już żałuję, że kiedy zakładałam swój, nie było Ogrodowiska.
Czytam o przesadzaniu to jakbym słyszała moją córkę, która założyła sobie ogród i ciągle słyszę, że coś przesadza
Pozdrawiam cieplutko.
BasiaLT 08:29, 08 cze 2016

zoja napisał(a)
cudne zdobycze niech dobrze rosną!
w takich momentach - jak pokazujecie swoje zdobycze, które osobiście zapakowałyście do samochodu i przywiozłyście - żałuję, że nie mam prawa jazdy...
bo dziś jestem uzależniona od eMa i jego humorów...

Prawo jazdy dobra rzecz, nawet jeśli się nie jeździ zbyt często ale warto mieć, chociażby właśnie po to żeby nie być uzależnionym od humorów innych osób. Ja robiłam prawko wielki temu, potem prawie 10 lat nie jeździłam, jak zaczęłam jeździć to miałam wypadek. A potem to już poszło z górki, bo zmieniłam pracę i zaczęłam jeździć również samochodami służbowymi.