Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

Aneta1309 10:19, 10 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Elu ... żeby to było tylko 5 arów to już bym dawno ogarnęła w podskokach, ale ja mam prawie 50

Ja ostatnio mam problem z ogarnięciem swoich 20
hanka_andrus 11:11, 10 cze 2016

Taka przestrzeń, to już prawdziwy wielki ogród! Nie rozdrabniasz się z warzywami chyba? A one starania potrzebują. Pozdrawiam
gobasia 11:14, 10 cze 2016

Matiz , ha ja tam i trbantem bym jeżdzila ....ale jestem taka motoryzacyjna noga ,że sobie odpuścilam ........,

bo z M jak jadę to jest tak: a po co tu ,przecież butów nie bedziesz dzis kupowac ,jak jadę po spozywcze,to sie kupuje i wraca do domu...jak jade po buty ,to po co do drogerii
BasiaLT 12:10, 10 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Taka przestrzeń, to już prawdziwy wielki ogród! Nie rozdrabniasz się z warzywami chyba? A one starania potrzebują. Pozdrawiam

Haniulku kochany... warzywnik też mam ale go nie wliczałam do swojego ogrodu bo on jest wspólny z siostrą I też oczywiście wymaga pracy. Dlatego tak gonię w piętkę i nie wyrabiam na zakrętach żeby wszystko ogarnąć.
BasiaLT 12:15, 10 cze 2016

gobasia napisał(a)
Matiz , ha ja tam i trbantem bym jeżdzila ....ale jestem taka motoryzacyjna noga ,że sobie odpuścilam ........,

bo z M jak jadę to jest tak: a po co tu ,przecież butów nie bedziesz dzis kupowac ,jak jadę po spozywcze,to sie kupuje i wraca do domu...jak jade po buty ,to po co do drogerii

Tia... i podstawowe męskie pytanie "długo ci to zajmie?" a niby skąd mam to wiedzieć? tyle zajmie ile zajmie.
na szczęście już wyleczyłam emusia z pytania "po co oglądasz ciuchy czy buty skoro nie masz w planie ich zakupu" bo mu kilka razy odpaliłam po co ogląda sprzęt rtv skoro nie ma w planie zakupu? hi hi
anabuko1 12:55, 10 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Aniu patent był bardzo prosty. Wszystkie niskie kwiatki poszły do bagażnika, średniej wysokości w kartony i na tylne siedzenia a te najwyższe upchnięte "w nogi" między fotele z tyłu i przodu. Dobrze że auta mają lusterka boczne bo we wstecznym widziałam tylko małpi gaj.
Następnym razem zrobię zdjęcie

No włąsnie.To też taka sztuka układania i mieszczenia roślin w samochodzie ciekawie wygląda.
Czytałam o polemikach naszych eM-ów.
Na szczęście mój dpo moich ani roślin, wydatków, czy też oglądania ubrań się nie wtrąca.Wie,że ja zawsze, jeżeli chodzi o ubrania.to muszę oblukać, pomyśleć, i dopiero kupuję.Nie zawsze od razu.Nie tak jak on.Ale mój ma hobby wędkarskie to się tam nie wtrącam
pozdrowionka
Makao_J 13:28, 10 cze 2016

Matizy to nasze stare maluchy. Nie do zdarcia.
zbigniew_gazda 15:43, 10 cze 2016

Zakupy udane Basiu. Jak rośliny już w domciu to i muszą być posadzone a i będzie czas do namysłu nad docelowym miejscem.
BasiaLT 10:16, 14 cze 2016

Na wszystkich wątkach masa nowości i fotek kwiatów a u mnie tylko wiatr hula. Jestem zajechana jak koń szmaciarza i w ciągłym niedoczasie. Tyle mam w pracy spraw że nie dość że zostaję po godzinach to jeszcze biorę papiery do domu. Ech... dobrze że deszcz popadał to nie muszę podlewać. Tylko zielsko rośnie mi z prędkością światła. Chciałabym być już na emeryturze.
hanka_andrus 10:54, 14 cze 2016

Ha,ha,ha! Na emeryturze, to dopiero czas zasuwa z prędkością kosmiczną, i nawet koń szmaciarza ma lepsze wyniki niż emeryt!

Ale jedno odpada, troska o pieniądz, ile jest musi wystarczyć! Ogarniaj Basieńko, pracowe papiery i zastosuj zasadę, żadna praca biurowa do domu. Szefowie nie docenią, klienci tym bardziej o tym wiedzieć nie będą, a zdrowie w stresie zmarnujesz!

To co masz w tej chwili zrób, i zapowiedz, żeby się waliło i paliło, zero pracy w domu. Dom do mieszkania i odpoczynku.