Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 08:34, 08 cze 2016

Sebek napisał(a)
Ah te ogrodowiskowe auta z gumy Super zakupy!

Sebku święte słowa Moja "koreańska torba na zakupy" czyli ukochany Matiz niejedno już przewoził. Mój mąż który nie uznaje aut innych niż kombi, nieraz się dziwił jak ja to wszytko upycham. Poza tym wszędzie tam, gdzie trzeba parkować na "grubość lakieru" to ja się zmieszczę a on niekoniecznie
Makusia 21:35, 08 cze 2016

Oj Basiu, Basiu- zdecydowanie BRAWO TY
Makao_J 22:23, 08 cze 2016

Dobre Basia, dobre.
Też bym chciała taki mały samochodzik mieć i parkować z luzami. Wbrew pozorom pojemne są jak widzę. A może raczej to wynik większych przemyśleń bo przecież trzeba wszystko zmieścić
zoja 22:28, 08 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Prawo jazdy dobra rzecz, nawet jeśli się nie jeździ zbyt często ale warto mieć, chociażby właśnie po to żeby nie być uzależnionym od humorów innych osób. Ja robiłam prawko wielki temu, potem prawie 10 lat nie jeździłam, jak zaczęłam jeździć to miałam wypadek. A potem to już poszło z górki, bo zmieniłam pracę i zaczęłam jeździć również samochodami służbowymi.

Ja Basiu to motoryzacyjny tchorz jestem - nawet rower zawsze przez ulice przeprowadzam - i nie mam na mysli przejscia dla pieszych .
BasiaLT 08:44, 09 cze 2016

zoja napisał(a)

Ja Basiu to motoryzacyjny tchorz jestem - nawet rower zawsze przez ulice przeprowadzam - i nie mam na mysli przejscia dla pieszych .

Oj to faktycznie nie ma sensu żebyś się na siłę zmuszała. Jak masz się czuć niekomfortowo za kierownicą to lepiej sobie odpuścić.
BasiaLT 08:52, 09 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Dobre Basia, dobre.
Też bym chciała taki mały samochodzik mieć i parkować z luzami. Wbrew pozorom pojemne są jak widzę. A może raczej to wynik większych przemyśleń bo przecież trzeba wszystko zmieścić

No wiesz Aniu... wiadomo że naprawdę dużych rzeczy nie przewiozę, ale zakupy spożywcze, ogrodnicze, wyskoki do koleżanek, kosmetyczki, kina itp. to bez problemu. Mój matiz jest już bardzo wiekowy ale mało z nim kłopotu. A emuś ostatnio wrócił do domu na lawecie. Cytując klasyka "a taki był ładny... francuski" jak mówiłam żeby nie kupował laguny bo to królowa lawet to nie... bo od przecież od kumpla kupuje. Tia...
anabuko1 09:44, 09 cze 2016

Fajne nowe roślinki.ciekawe jak te drzewka upychałaś.
Ale widać dobrze,bo całe.
Ja dzisiaj poszłam przed pracą na rynek po truskawki,I kupiłam 2 dzwonki.
Bo takich nie mam
BasiaLT 12:12, 09 cze 2016

anabuko1 napisał(a)
Fajne nowe roślinki.ciekawe jak te drzewka upychałaś.
Ale widać dobrze,bo całe.
Ja dzisiaj poszłam przed pracą na rynek po truskawki,I kupiłam 2 dzwonki.
Bo takich nie mam

Aniu patent był bardzo prosty. Wszystkie niskie kwiatki poszły do bagażnika, średniej wysokości w kartony i na tylne siedzenia a te najwyższe upchnięte "w nogi" między fotele z tyłu i przodu. Dobrze że auta mają lusterka boczne bo we wstecznym widziałam tylko małpi gaj.
Następnym razem zrobię zdjęcie
BasiaLT 12:14, 09 cze 2016

elka_ napisał(a)
Witaj Basiu!
5 arów... to masz wyzwanie. Ogród zapowiada się cudnie i będzie taki przemyślany, bo z pomocą rzeszy przyjaciół, którzy się na tym znają. Już żałuję, że kiedy zakładałam swój, nie było Ogrodowiska.
Czytam o przesadzaniu to jakbym słyszała moją córkę, która założyła sobie ogród i ciągle słyszę, że coś przesadza
Pozdrawiam cieplutko.

Elu ... żeby to było tylko 5 arów to już bym dawno ogarnęła w podskokach, ale ja mam prawie 50
Aneta1309 10:18, 10 cze 2016

Basiu zakupy zrobiłaś imponujące ja w tym roku jeszcze właściwie nic nie kupiłammam wrażenie że jak już się wypuszczę to ciężko mi będzie zapanować nad zakupami
Przechowalnik też mam i pęka w szwach mus go będzie powiększyć a tak już jest przedmiotem żartów moich chłopaków w domu.