Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

nawigatorka 16:52, 30 cze 2016

Ja bym sie bala nogi tam wkladac
A przerabianie kulek bukszpanowych na zywoplociki i kostki to juz w tym roku trend ogrodowiskowy

Pszczelarnia 17:22, 30 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Bo fotografuję to co ładne..

Brzydkie liliowce zrobiłam ku pamięci.. muszę je przesadzić.. GDZIE???????

Poza Twój ogród. Po prostu.
Mala_Mi 17:28, 30 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Ja bym sie bala nogi tam wkladac
A przerabianie kulek bukszpanowych na zywoplociki i kostki to juz w tym roku trend ogrodowiskowy

Ooooo........ zastukało jak u pomysłowego Dobromira... na kępy kulek nie ma miejsca, ale zrobić kilka kostek.... to jest myśl ... połączę jednakowe wymiary i będą większe i mniejsze kostki... a rabata jest prostokątna..

o la, la, la..... to jest EUREKA.. byle do realizacji nie zapomnieć ..

Wszystkie lilie też dupiaste w tym roku Ponad połowy nie ma A te co by żyły pożarło je sąsiedztwo Oj znów doojrzewam do rewolucji..

Mala_Mi 17:29, 30 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Poza Twój ogród. Po prostu.

Nie wyciepię......
Szkoda

Myślę....

Na lilie, liliowce to najgorszy rok ze wszystkich.. tak nędznie to nie było

Kwitnie
paniprzyroda 17:44, 30 cze 2016

Pashminę i Pastellę mam, brakuje Lawender, na bank do kupienia Susza i u nas. Chmurzy się i nico drugi dzień Pozdrawiam.
roma2 18:47, 30 cze 2016

Rybiska ogromne, u Ciebie wszystko monstrualne rośnie, to i właściwie nie wiem dlaczego się dziwię. Ta jeżowka z "czubkiem" i wszystkie inne jeżówki, to od Ciebie Aniu. I liliowce i orliki i werbeny, co przetrzymały zimę i naparstnice. Śmieję się, że moja rodzina uznaje Cię za "niezwykłą odmianę wszystkiego co kwitnie" - bo gdy pytają :co to jest?, zaczynam :to od Małej Mi. Jesteś bohaterką w moim ogrodzie! Buziam.
ZbigniewG 19:00, 30 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Nie wyciepię......
Szkoda

Ania wyciepać , Ewa słusznie prawi
szkoda pracy czasu i miejsca
Basilikum 19:21, 30 cze 2016

Przylazlam w przerwie pomachac lapka, pospacerowalam po ogrodzie i zmykm ze szmata w lapie dalej.
pawel_snopek 19:45, 30 cze 2016

Mogę troszkę wody Tobie oddać bo ostatnio mam jej sporo albo podeślę troszkę chmur deszczowych Pozdrawiam
Mala_Mi 09:42, 01 lip 2016

Katkak napisał(a)
Ale tego moczenia zazdroszczę. Moze nie samego moczenia, bo cteraz tez mocze w Igi basenie, ale tego w czym moczysz. I te wpływające giganty robią wrażenie wprost proporcjonalnie do swojej wielkości . Jeszcze chwila i będziesz na nich pływać, jak Calineczka

Ha, ha, ha.... nie tylko ryby rosną potffory, bo inne gadziny też.. przędziorki zjadły ogórki w szklarni.. zjadły połowę bukszpanów.. wieczorem wyciągam broń i jadę..... cisy tarczniki, bukszpany przędziorki.. róże gąsienice, a mrówki wszędzie.. tylko kopce usypane.. jedynie mszycy wyjątkowo mało w tym roku .. może dlatego, że pilnuję mrówek przy owocówkach i różach. A po jednym dniu deszczu (no dobra zwilżyło ziemię na maks 2 cm.) nawet ślizgacze wypełzły (dostały suplement i leżą pokotem bleeee ).

Katalpa kwitnie.. bo przegapię ten wielki fakt..