Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

nawigatorka 07:32, 29 cze 2016

Dziekuje Aniu
Urszulla 08:20, 29 cze 2016

Na miły poranek mamy słonko dziś będzie lato, a ja muszę kosić
Kindzia 09:25, 29 cze 2016

Moje cisy (aż dwa mam) jakieś takie rachityczno-skrętne przyrosty mają...muszę popatrzeć, może jakieś świństwo na nich siedzi...

Macham Aniu
sylwia_slomc... 16:08, 29 cze 2016

Czytam, że choróbsko już odpuszcza.....nie ma się co dziwić, że zaatakowało jak takie temperatury były.....ważne , że przechodzi Ja woziłam do pracy drugi komplet garderoby bo przy 39 st po plecach Niagara spływała, ciut odpoczęliśmy od skwaru , a dzisiaj mamy powtórkę z rozrywki Nie marudź każdy ma lepszy i gorszy dzień - Ogród też
Mala_Mi 15:55, 30 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, że choróbsko już odpuszcza.....nie ma się co dziwić, że zaatakowało jak takie temperatury były.....ważne , że przechodzi Ja woziłam do pracy drugi komplet garderoby bo przy 39 st po plecach Niagara spływała, ciut odpoczęliśmy od skwaru , a dzisiaj mamy powtórkę z rozrywki Nie marudź każdy ma lepszy i gorszy dzień - Ogród też

Jak każdy, co ma zły dzień mam prawo sobie pomarudzić.. jeszcze tego nikt nie zabrania..... czasami by dać ujście dla wentylu bezpieczeństwa sobie marudzimy... by nie zwariować.. tak dla zdrowia psychicznego.
Jak się wszytko popieprzy to i ogród potrafi wbić ostatnią szpilę do nadmuchanego balonu..

Na szczęście nikt też nie ma obowiązku czytania mojego narzekania...

Trawnik... był trochę podlewany, ale by do końca tylko nie padł???

Owocówki szlag trafił z wyjątkiem jednej czereśni co 1/5 owoców dało się zjeść, reszta zgniła, nawet szpaki tego nie chciały

oGÓRKI W SZKLARNI SZLAG TEŻ TRAFIŁ, wpitolił go przędziorek... dostał wczoraj szałer z chemii, i tak nie ma ogórków i tak.. opryski ekologiczne z wywarów i kupnych środków to kant o dupę rozbić....

Byliny poschły, róże przekwitły nim zakwitły, ot .. tak, że nawet ogród wnerwił..

Mala_Mi 16:01, 30 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Moje cisy (aż dwa mam) jakieś takie rachityczno-skrętne przyrosty mają...muszę popatrzeć, może jakieś świństwo na nich siedzi...

Macham Aniu

Kiedyś kupiłam cisy z opuchlakami i do tej pory są rachityczne (3 lata pozbierać się nie mogą).. a inne były bez i rosną pięknie.

A ja mam też kulę z misecznikiem i ciągle zapominam opryskać... może dziś nie zapomnę ???

Z upałów to cieszy się lawenda.. ta kwitnie jak szalona i bez podlewania, jest jej dużo na skalniaku Wrzosy poniżej uschły... myślę czym zastąpić??? Może też lawenda??? Spod róż mam do przesadzenia...

Widać jaka wysoka jest Viva... jeszcze nie kwitnie..

Mala_Mi 16:03, 30 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Na miły poranek mamy słonko dziś będzie lato, a ja muszę kosić

Skosiłam już przedwczoraj, padłam po koszeniu, ale od razu zrobiło się lepiej... nie mogłam już patrzeć na tego stracha na wróble..

I nie ma to jak pomoczyć nogi w taki upał i zrobić piling Widać jakie fiordy/rybki malutkie

Mala_Mi 16:06, 30 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Dziekuje Aniu

Nie ma za co.. już zapomniałam o czym było... na szczęście mam sklerozę.. zapominam też i złe rzeczy..

Wkurzają mnie te kulki... zmieniam na żywopłocik... tylko ta cholera wolno rośnie.. ale te kulki mnie do szewskiej pasji doprowadzają.
A może je rozrzucić luzem grupami?? Tylko miejsca za mało..

Myśle na głos.......tak nie będzie bo brzydko..
Mala_Mi 16:11, 30 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Dobrze że wracasz do sił. Ogród pięknie sobie daje radę i nie ma szaleć, nie jest najważniejszy
Mowisz, że cisy mam dokładnie obejrzeć?

Cisy oglądaj koniecznie.. misecznik i opuchlaki to 2 wrogi..

W tak długi okres suszy to i ogród się poddał. Wiosna z deszczem codziennie, wszytko zgniło, a od maja ani kropli.. padało obok..a mnie mija..... Zimę człowiek czeka, cieszy się na kolory, a tu szast prast i pozamiatano..

Takie rabaty to standard.. poschło

Gosiek33 16:13, 30 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Skosiłam już przedwczoraj, padłam po koszeniu, ale od razu zrobiło się lepiej... nie mogłam już patrzeć na tego stracha na wróble..

I nie ma to jak pomoczyć nogi w taki upał i zrobić piling Widać jakie fiordy/rybki malutkie

to nie fiordy a perszerony monstrualne