Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Margerytka40 19:52, 11 lis 2016

Przybiegam do Ciebie bo Danusia nasza dała mi namiar na Ciebie w związku z ciurkadełkiem . Mam zamiar w pzyszłym roku zamienić moje obecne na takie bez stojącej wody . Chcę na żwirowym placyku trzy większe kamiory z których woda będzie wypływać . Ty chyba masz coś w ten deseń ? Danusia napisała że pompa do tych 3 kamieni może być jedna ( oczywiście trzeba by było zamontować rozwidlenie ). Interesuje mnie jakiej mocy ta pompa ? . Jaką Ty masz ?
Basilikum 19:56, 11 lis 2016

wcale nie pokazujesz ciagle tego samego, ja za kazdym razem inne rosliny widze sosenka np pierwszy raz
a trawki odbijajace sie w wodzie cudo
no i ja tez lbubie jak swietujesz
leon60 20:01, 11 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

świetnie wyglądają te trawiszcza
sylwia_slomc... 20:03, 11 lis 2016

Anek twoje rabaty nawet w liściach cudne Piękne te trawy nad wodą. Ja już łapię doła zimowego i czekam na każdy weekend jak na zbawienie, roboty mam jeszcze od groma trudno będę rabaty w zimie sprzątać, może do wiosny zdążę ogarnąć, po uprawie roli przez sąsiadów mam jedną wielką kretówę zamiast trawy już , żadne suplementy nie działają masa tego trzeba by chyba tonę dać
Tobie zawsze na zimę narty zostają na poprawę humoru, a mnie foty u Ciebie
Mala_Mi 21:25, 11 lis 2016

Ola, Madżen - trawiszcza w kałuży są obłędne. Najśmieszniejsze jest to, że rosną i w głębokiej wodzie i w płytkiej wodzie i .. w kamykach bez wody Mam je już 4 lata. Ścinam je wczesną wiosną (do jednej sięgam z brzegu a do drugiej dochodzę po kamieniach)i ruszają błyskawicznie,. Sprawdziłam na fotach, już w marcu są zielne, a w kwietniu pięknie kwitną. Mariusz mi pisał co to może być, ale ja , ja kto ja ..zgubiłam gdzie to pisało

Mam siewki całkiem spore, może jeszcze nie wyciepałam to Wam zostawię.
Nie mogę znaleźć foto lepszego.. to wykadrowane z 2 maja..

m_gocha 22:10, 11 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Trawy cudne, też ciekawa jestem co to za jedna bo chętnie bym nad swoje oczko nabyła. Woda w oczku jak idealnie doczyszczone lustro Super!
Mala_Mi 22:11, 11 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Przybiegam do Ciebie bo Danusia nasza dała mi namiar na Ciebie w związku z ciurkadełkiem . Mam zamiar w pzyszłym roku zamienić moje obecne na takie bez stojącej wody . Chcę na żwirowym placyku trzy większe kamiory z których woda będzie wypływać . Ty chyba masz coś w ten deseń ? Danusia napisała że pompa do tych 3 kamieni może być jedna ( oczywiście trzeba by było zamontować rozwidlenie ). Interesuje mnie jakiej mocy ta pompa ? . Jaką Ty masz ?

Jakaś tania i mała Nie pamiętam.. zwykła jak do fontanny, to nie daje dużo wody ani ciśnienia, byle tylko woda wypływała z rurki.. Rozwidlenie też samoróbka.. a w tym roku i bez rozwidlenia.. woda została się tylko na jednym kamieniu i bez fontanny.. nie che mi się czyścic kamieni z glonów .. a niestety tam gdzie woda tam i glony.
Ja kupiłam jakąś taka i w tego typu sklepach.. patrz na wysokość podnoszenia wody.. czyli jak wysokie kamienie, moje są wysokie , koło metra..

przykładowa pompa, a może nawet i taka sama
Edit. widać kamienie i zielone tam gdzie leci woda W tym roku niestety tylko 2 razy by oczyszczone.. i to trzeba "kerczerem" i to dość mocnym..
Mala_Mi 22:17, 11 lis 2016

m_gocha napisał(a)
Trawy cudne, też ciekawa jestem co to za jedna bo chętnie bym nad swoje oczko nabyła. Woda w oczku jak idealnie doczyszczone lustro Super!

Przypomnij się o trawki, siewki piele.. a rośnie dość szybko.. jedna to już moja wyhodowana z siewek.. ale liście ostre jak zyletki.. bez grubych rękawic lepiej nie podchodzić.. Wycinałam z oczka i do dziś mam pokaleczone ręce.. a niby nie dotykałam jej .. Tę z brzegu z powodu wnuków muszę też wywalić,,, szkoda , ale za blisko przejścia rośnie

I zaczyna kwitnąć ..

Kasya 22:18, 11 lis 2016

Rzeczywiście trawki nad oczkiem wyjątkowe
Mala_Mi 22:26, 11 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Anek twoje rabaty nawet w liściach cudne Piękne te trawy nad wodą. Ja już łapię doła zimowego i czekam na każdy weekend jak na zbawienie, roboty mam jeszcze od groma trudno będę rabaty w zimie sprzątać, może do wiosny zdążę ogarnąć, po uprawie roli przez sąsiadów mam jedną wielką kretówę zamiast trawy już , żadne suplementy nie działają masa tego trzeba by chyba tonę dać
Tobie zawsze na zimę narty zostają na poprawę humoru, a mnie foty u Ciebie

Ogród musi poczekać , w robocie mam tyły na ponad miesiąc, a może i na dwa .. a może i lepiej.. muszę szukać pocieszenia na zaś.. bo inaczej wariatkowo.. teraz pocieszam się nartami.. o ogrodzie nie myślę bo łapię nerwa.. Nie po to sadziłam by teraz marniało.. ale musi dać radę.. moja szkoła .. przetrwania.. Twoją dalię tez wykopałam.. zostały się białostockie, ale one to twarde sztuki