Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

JoannaDe 10:28, 09 maj 2017

Makusia napisał(a)
Asiu ja mam inne- mniej skomplikowane i mniej poważnie wyglądające i sprawdza się na tyle, że nie żal pieniędzy wydanych na jego zakup. Takowe mam: wyrywacz ale jak widzisz cena niewielka, więc nawet jeśli w 100% nie jest tak, jak producent obiecuje- jest to produkt satysfakcjonujący

Marta, wyrywaczy różnej maści też mam. Takie właśnie ręczne jak pokazujesz. Najlepsze są widły ale w trawniku to mi trochę szkoda nimi działać. Myślałam wieć o tym na f. Mleczy mam od groma i jak sobie pomyślę że mam je wszystkie na kolanach wydziubywać to mi słabo. eM sie na F zgodził, pytanie tylko czy się sprawdza.
iwka 10:30, 09 maj 2017

Gosia Malkul chyba ma, trzeba by jej spytać
malkul 10:42, 09 maj 2017

mam. kupiłam dawno już i żałuję. raz był w uzyciu, nie wiem ale jakoś nie wychodzi mi obsługa tego, wolę się pochylić i podkopać i wyjąć całe. dla mnei jak kocham F to akurat ten sprzęt na moje gliny się nie sprawdził.
JoannaDe 10:44, 09 maj 2017

mirkaka napisał(a)
Witaj, od wczoraj czytam Twój wątek, bardzo podobają mi się Twoje poczynania.
Rh piękne, nie przesadzaj skoro tyle lat tak pięknie rosły.
A co myślisz żeby tego wielkiego cisa przesadzić w jakieś eksponowane miejsce i ciąć na niwaka? Oczywiście musiałabyś wynająć do tego firmę i sprzęt, a przed przesadzeniem przez sezon go szkółkować - czyli szpadlem przycinać korzenie wokół niego robić rowek i nasypywać w to miejsce kompost. Wytworzą się drobne nowe korzonki i można wtedy go przesadzić . Piszę o tym bo bardzo mi szkoda takie cudne wielkie drzewo ciąć na żywopłot. Nawet gdybyś dała ogłoszenie że chcesz go sprzedać to dostałabyś za niego sporą kwotę. Chyba lepiej sprzedać niż zrobić z niego zwykły żywopłot. Po prostu serce mnie boli jak myślę że zaczniesz go ciąć w zwykłą bryłę. Masz taką cudną perełkę, doceń to, proszę Cis to szlachetne drzewo, długowieczne, wolno rosnące. Napisz do Danusi, zapytaj jeszcze jej, może ona podpowie ci z sensem co z nim zrobić.
Pozdrawiam

Cześć Mirka, witaj u mnie.

Dziękuję Ci za radę odnośnie cisa. Już kilka razy padała tutaj propozycja żeby zrobić z niego niwaki. Możliwe że doczytałaś. Opcja z przesadzeniem pewnie bardzo rozsądna jednak u mnie niewykonalna. Niestety moja druga połowa gdyby uslyszała o takim pomyśle to by mnie z domu wygonił. U nas problem z ogrodem jest taki że mam wolną rękę i zgodę na wszystko ALE dopóki nie wymaga to ogromnych środków i działań logistycznych. Przynajmniej na razie. Życie...

Ja wiem że to fajne drzewo i cudny pewnie byłby z niego niwaki no ale... Są pewne sprawy których nie przeskoczę choćbym nie wiem jak sie starała.

Cis sobie na razie rośnie w miejscu w ktorym jest. Jak wygram w totka to wtedy pomyślę nad jego przesadzeniem

Tak czy inaczej dziękuję Ci za Twoją opinię

Pozdrawiam ciepło
malkul 10:53, 09 maj 2017

jeszcze dodam ze mam z obi coś podobnego jak to "PIELNIK DO CHWASTÓW

KS-2K

WOLF-GARTEN" i uwielbiam to narzędzie. wszędzie daje rade i mam multum zastosowań
JoannaDe 11:01, 09 maj 2017

malkul napisał(a)
mam. kupiłam dawno już i żałuję. raz był w uzyciu, nie wiem ale jakoś nie wychodzi mi obsługa tego, wolę się pochylić i podkopać i wyjąć całe. dla mnei jak kocham F to akurat ten sprzęt na moje gliny się nie sprawdził.

Dzieki Gosiu za opinie. Myślisz ze to wina gliny czy po prostu sprzęt przereklamowany?
Toszka 11:09, 09 maj 2017

Znajoma ma kolekcję wyrywaczy. Zachwycona jest tym
Ostatnio namawiała mnie i twierdziła, że to pierwsze urządzenie, ktore uwielbia
JoannaDe 11:31, 09 maj 2017

Sprawdziłam, jest sporo tańszy a zasada działania taka sama. Chyba zamówię.
Dziękuję Toszeńko
malkul 12:25, 09 maj 2017

widzisz jedni chwala inni gania, mogę ci mój odsprzedać za jakąś atrakcyjna cenę. raz uzyty
JoannaDe 12:28, 09 maj 2017

malkul napisał(a)
widzisz jedni chwala inni gania, mogę ci mój odsprzedać za jakąś atrakcyjna cenę. raz uzyty

Gosiu, wiesz że pomyślałam żeby Ci propozycje odkupienia złożyć

Tylko ja w Niemczech mieszkam i koszt przesyłki pewnie nieoplacalny.
Zamówię u siebie ten co Toszka zalinkowała ale dziękuję za propozycję.
W innych okolicznościach przyrody z chęcią bym skorzystała.