Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

JoannaDe 10:05, 12 maj 2016

Toszka napisał(a)
Są fastigiaty węższe i szersze - ogólnie łączy je jedno - pionowy wzrost gałązek.
Jest jeszcze opcja kupić w Polsce - wczoraj widziałam Wojtki (ok. 60cm) po 5€. Trzeba przekalkulować przesyłkę, koszty i może tym tropem trzeba iść?

Opcje kupienia w Polsce biorę mocno pod uwagę. Logistycznie nie ma problemu żeby ogarnąć. Niech one nawet 10-15 € kosztują to i tak jest dużo taniej

Eh, jakby to człowiek mniej dylematów miał jakby się finansowo ograniczać nie musiał
JoannaDe 10:39, 12 maj 2016

Wiecie co, obsadziłam ten mój placyk co to dylematy miałam. Na razie cisów nie mam a kulki w doniczkach się dusiły. Na razie musi być.

A teraz trochę wiosenki:
jabłonka

bez:

JoannaDe 10:42, 12 maj 2016

Jakas bidula w zaroślach się wyłoniła :

Limki nowoposadzone się zielenią:

hakuro

Anabell

JoannaDe 10:48, 12 maj 2016

Trzmielina po wczorajszym cieciu. Jeszcze ma dziury bo była zaniedbana i nieprzycinana. Ale nadrabia. Trochę płasko wyszło bo mama moja nie zarejestrowała ze kula ma być.

rodek na froncie

i odmłodzony zywoplot ma się ku życiu

Toszka 10:58, 12 maj 2016

ten maluch w zaroslach to rododendron repens
violinek 11:01, 12 maj 2016

Ogrodnik to musi miec cierpliwosc ...co z tego , ze sobie zaplanuje , wymysli ..kiedy w sklepie widzac zaporowa cene wali glowa w mur ....ja juz kilka razy tak sie odbilam od roslinnych planow Sama nie wiem dlaczego cisy sa tak masakrycznie drogie - podobno cene podnosi powolny wzrost . Trzymam kciuki za Twoje polowanie i zdobycie ekranu cisowego - reszta zaczyna juz wygladac jak ogrodowiskowy ogrod
Ps. nie mieszkam w wiatrakowie ..ale tyz place w €
JoannaDe 11:24, 12 maj 2016

Toszka napisał(a)
ten maluch w zaroslach to rododendron repens

Dzieki Tosiu

violinek napisał(a)
Ogrodnik to musi miec cierpliwosc ...co z tego , ze sobie zaplanuje , wymysli ..kiedy w sklepie widzac zaporowa cene wali glowa w mur ....ja juz kilka razy tak sie odbilam od roslinnych planow Sama nie wiem dlaczego cisy sa tak masakrycznie drogie - podobno cene podnosi powolny wzrost . Trzymam kciuki za Twoje polowanie i zdobycie ekranu cisowego - reszta zaczyna juz wygladac jak ogrodowiskowy ogrod
Ps. nie mieszkam w wiatrakowie ..ale tyz place w €

Dokładnie Viola, plany planami a rzeczywistość swoje. Ale będę miała ten cisowy ekran. Jak się uprę to zdobędę. Ja cierpliwy człowiek jestem i na wymarzona rzecz dluugo potrafię czekać

PS. To znasz pewnie ból
Najgorzej było w pierwszym roku jak każde euro na złotówki przeliczałam Cena chleba mnie powalała Na szczęście mi minęło.

violinek 12:05, 12 maj 2016

Przeliczanie ponownie wrocilo kiedy zaczelam kupowac rosliny np. trzmielina szczepiona -90 cm u mnie - 65€ w PL 12 € ..tez w miare mozliwosci sciagam tansze wersje , ale nie zawsze sie da ..poprostu poluje na okazje
Dla rownowagi dodam , ze to dziala w obie strony - i tego nie rozumiem ...w Pl widzialam kule bukszpanowe po 30 u mnie 10 obie wersje € ta sama wielkosc ..ehh zamiast sadzic , podlewac trzeba kombinowac ...ale potem jaka radocha
Powodzenia ! z pomoca dziewczyn idziesz w dobrym kierunku - masz bajkowy domek i ogrodek bedzie bajkowy
JoannaDe 12:16, 12 maj 2016

violinek napisał(a)
Przeliczanie ponownie wrocilo kiedy zaczelam kupowac rosliny np. trzmielina szczepiona -90 cm u mnie - 65€ w PL 12 € ..tez w miare mozliwosci sciagam tansze wersje , ale nie zawsze sie da ..poprostu poluje na okazje
Dla rownowagi dodam , ze to dziala w obie strony - i tego nie rozumiem ...w Pl widzialam kule bukszpanowe po 30 u mnie 10 obie wersje € ta sama wielkosc ..ehh zamiast sadzic , podlewac trzeba kombinowac ...ale potem jaka radocha
Powodzenia ! z pomoca dziewczyn idziesz w dobrym kierunku - masz bajkowy domek i ogrodek bedzie bajkowy

Dokładnie. Radocha jak się coś ładnego i za przyzwoita cenę dostanie. Nie sztuka zrobić ogród jak się ma na to finanse ( chociaż wcale bym nie narzekała ).

Ciesze się z tego co mam i nie ma co marudzić. A okazje się zdarzają

Dziękuję Violinko. PS. A gdzie masz swój watek?
violinek 12:36, 12 maj 2016

w ogrodku , na razie sie ucze w ogrodowych metamorfozach zamiescilam wiosna ub. roku moje poczynania ...no cykam sie hahahaha wole podgladac