Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

TAR 16:10, 21 mar 2021

nooo Jola poczynilas postepy Poidło boskie, zdradz gdzie mozna kupic, tez by mi sie przydalo

Sylwia, my tez dokarmiamy i zauwazylam, ze wybieraja orzechy i slonecznik, reszte zostawiaja. Jakies wybredne sie zrobily, zima wciagaly wszycho. Ale miseczki smalcowe konsumuja w oczach.
April 16:28, 21 mar 2021

Nowy aparat w użyciu? Fantastyczne zdjęcia
Alija 16:30, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)
Zapomniałam pochwalić się fajnym gadżecikiem do ogrodu :

Piękne ciemierniki, u mnie też sterty traw, ale dopiero sterty gałęzi mam olbrzymie! Mam nadzieję na lepszą pogodę i większe tempo prac ogrodowych.

Śliczne to poidełko, super!
jolanka 18:37, 21 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczny karmnik, poidełko
Też jeszcze ptasiory u nas dokarmiamy, tyle, ze mieszam im już słonecznik z owsem i dziady jedne owies zostawiają
Ja jeszcze mam byliny na czterech największych bylinówkach nie wycięte, a co tu mówić o trawach, nie zaczęte nawet Dzisiaj sypie śnieg

Ptaszki tez już pochwaliły karmiło-poidełko
Karmię, karmie jeszcze. Mam nawet wrażenie, że teraz ptaków jest naprawdę o wiele więcej niż zimą. Całe stada czyży, mazurków, dzwońców, zięb a nie pojedyncze jak wcześniej to jak nie sypać karmy.
W tej mojej karmie nie ma owsa, ale zostawiają jakieś takie małe ziarenka, muszę sprawdzić co im tak nie smakuje.

Bylin to nawet nie zaczęłam dotykać. Oby już wreszcie było cieplej bo sama jajko zniosę
jolanka 18:38, 21 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Bardzo podoba mi się ta ozdoba ogrodowa. Ja z ozdobami dopiero zaczynam przygodę

Tylko zacząć, od razu choróbsko zbieracza się przypałęta
jolanka 18:43, 21 mar 2021

TAR napisał(a)
nooo Jola poczynilas postepy Poidło boskie, zdradz gdzie mozna kupic, tez by mi sie przydalo

Sylwia, my tez dokarmiamy i zauwazylam, ze wybieraja orzechy i slonecznik, reszte zostawiaja. Jakies wybredne sie zrobily, zima wciagaly wszycho. Ale miseczki smalcowe konsumuja w oczach.

Noooo... Mogę stać trochę dalej a nie prosić o wizytę

To poidełko kupiłam w takim naszym sklepie z antykami. Czasami takie „dobroci” przywozi tyle, ze pojedyncze egzemplarze niestety.

U Ciebie smalczyk wciągają? A u mnie w tym roku nie chcą a tak się napracowalam
jolanka 18:43, 21 mar 2021

April napisał(a)
Nowy aparat w użyciu? Fantastyczne zdjęcia

Tak, specjalny ptaszkowy
jolanka 18:45, 21 mar 2021

Alija napisał(a)

Piękne ciemierniki, u mnie też sterty traw, ale dopiero sterty gałęzi mam olbrzymie! Mam nadzieję na lepszą pogodę i większe tempo prac ogrodowych.

Śliczne to poidełko, super!

Jeszcze nie cięłam krzewów a jak tak dalej pójdzie to wszystko ruszy jednocześnie i albo nie zdążę albo będzie za późno.
TAR 18:48, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)

Noooo... Mogę stać trochę dalej a nie prosić o wizytę

To poidełko kupiłam w takim naszym sklepie z antykami. Czasami takie „dobroci” przywozi tyle, ze pojedyncze egzemplarze niestety.

U Ciebie smalczyk wciągają? A u mnie w tym roku nie chcą a tak się napracowalam

no szkoda, chetnie bym takie przytulila. smalczyk nafaszerowany orzechem i slonecznikiem? u mnie nie chca jesc z tych rozowych silikonowych miseczek do muffinek ale jedza z tych papierowych szarych. nie wiem czemu takie wybredne, najlepiej schodzilo z miseczek po pomaranczach ale nie moge ciagle pic tyle soku
Helen 18:50, 21 mar 2021

TAR napisał(a)

no szkoda, chetnie bym takie przytulila. smalczyk nafaszerowany orzechem i slonecznikiem? u mnie nie chca jesc z tych rozowych silikonowych miseczek do muffinek ale jedza z tych papierowych szarych. nie wiem czemu takie wybredne, najlepiej schodzilo z miseczek po pomaranczach ale nie moge ciagle pic tyle soku

Tarcia, ciekawe patenty podrzucasz O pomarańczach bym nie pomyślała Mus wykorzystać w przyszłym sezonie