Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 11:05, 20 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

U nas też dzisiaj sypało
Teraz rozumiesz czemu wiosną nie kocham się w białych kwiatachPo zimie zawsze chce mi się kolorów

No tak, ale biały w kfffiotkach to nie to samo
Ja te kolory to uwielbiam latem. Wiosną najbardziej cieszy mńie zielony i niebieski ale póżniej to och te róże
jolanka 11:06, 20 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
Ale zdjęcia

Archiwum
Czekamy Gosia na tegoroczne
jolanka 11:08, 20 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)

Po kupnie w domu trzymałam, dopiero u Izy zobaczyłam, że zimuje na zewnątrz. Zaczęłam latem wystawiać przed drzwi w słońcu. U Kwartecika muhlenbekia rośnie w donicy pod zadaszeniem i jest cudnie rozkrzewiona. Zaczęłam ją przycinać wiosną

Pewnie zmarnuję ale może następnej zimy nie będzie? I tego się będę trzymać. A dlaczego ja jej nie widziałam u Ani?
jolanka 11:09, 20 mar 2021

Anda napisał(a)
Ale cieplutkie, letnie zdjęcia, śliczne

Ewuniu, bo już nie mogę patrzeć przez okno, tylko wzdycham i czekam
Wczoraj przeglądałam fotki z lipca ub roku i humor mi się od razu poprawił
jolanka 11:16, 20 mar 2021

Zimno znowu więc do ogrodu nie ma co wychodzić. Nie chcę złapać nawet głupiego przeziębieńia bo w razie czego leczenie tylko na słowo honoru przez telefon a chciałabym za kilka dni popracować w ogrodzie a nie leżeć w łóżku.

Jak myślicie, czy można teraz przesadzać klony japońskie? Jesienią tego nie zrobiłam a pasowało by mi dwa przeflancować.
I jeszcze jedno pytanie. Jak korzeni się dereń kousa? Czy ma duszy system korzeniowy?
Anda 17:32, 20 mar 2021

Tak, czekamy na wiosnę z utęsknieniem U mnie od poniedziałku ma być cieplej. Do Ciebie też dotrze.

Klony możesz teraz przesadzić. Najlepiej właśnie, jak są jeszcze uśpione.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosiek33 06:31, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)

Pewnie zmarnuję ale może następnej zimy nie będzie? I tego się będę trzymać. A dlaczego ja jej nie widziałam u Ani?

Przed wejściem do domu. W donicy raczej w zestawieniu z czymś kwitnącym to może wagi nie zwróciłaś?
April 06:46, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)
Zimno znowu więc do ogrodu nie ma co wychodzić. Nie chcę złapać nawet głupiego przeziębieńia bo w razie czego leczenie tylko na słowo honoru przez telefon a chciałabym za kilka dni popracować w ogrodzie a nie leżeć w łóżku.

Jak myślicie, czy można teraz przesadzać klony japońskie? Jesienią tego nie zrobiłam a pasowało by mi dwa przeflancować.
I jeszcze jedno pytanie. Jak korzeni się dereń kousa? Czy ma duszy system korzeniowy?

Jola, ja już tydzień temu przesadziłam dwa klony japońskie Mam nadzieję że przeżyją bo jeden to Jordan, wymarzony, odkąd widziałam go pięknego u Ursy
jolanka 14:14, 21 mar 2021

Anda napisał(a)
Tak, czekamy na wiosnę z utęsknieniem U mnie od poniedziałku ma być cieplej. Do Ciebie też dotrze.

Klony możesz teraz przesadzić. Najlepiej właśnie, jak są jeszcze uśpione.

Dmuchaj Ewa w moim kierunku
Mam nadzieję, że może w tym tygodniu uda się poprzesadzać, na razie -1 - +1 i albo mżawka albo taka malutka krupa śnieżna brrr - taka pogoda
jolanka 14:15, 21 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)

Przed wejściem do domu. W donicy raczej w zestawieniu z czymś kwitnącym to może wagi nie zwróciłaś?

No właśnie zupełnie nie kojarzę, może jest gdzieś to na zdjęciach?