Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 18:55, 21 mar 2021

TAR napisał(a)

no szkoda, chetnie bym takie przytulila. smalczyk nafaszerowany orzechem i slonecznikiem? u mnie nie chca jesc z tych rozowych silikonowych miseczek do muffinek ale jedza z tych papierowych szarych. nie wiem czemu takie wybredne, najlepiej schodzilo z miseczek po pomaranczach ale nie moge ciagle pic tyle soku

Tez bym z różowego ńie jadła
A smalczyk z orzechami i słonecznikiem, no nie wydłubię teraz sobie tych dobroci, które od ust korali sobie odjęłam ...
W miseczki pomarańczowe nie ładowalam tylko tak jak zawsze, w dołki w pniakach brzozowych i było dobrze, a teraz im się odmieniło.
Jak będę w tym sklepiku to mogę zapytać czy czasem nie mają jeszcze, ale nie obiecuję czy uda mi się zdobyć.
sylwia_slomc... 19:27, 21 mar 2021

TAR napisał(a)
nooo Jola poczynilas postepy Poidło boskie, zdradz gdzie mozna kupic, tez by mi sie przydalo

Sylwia, my tez dokarmiamy i zauwazylam, ze wybieraja orzechy i slonecznik, reszte zostawiaja. Jakies wybredne sie zrobily, zima wciagaly wszycho. Ale miseczki smalcowe konsumuja w oczach.

Ja już od marca smalczyku nie daję, niech szukają robaczków w ogrodzie sypię teraz pół na pół słonecznik i owies. Śniegu już nie ma, ziemia odpuszcza, owady się obudziły niech się przestawiają. Zawsze kończyłam karmienie końcem marca, ale jak tak zimno będzie to i kwiecień pewnie w tym roku zahaczy ...
sylwia_slomc... 19:30, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)

Jeszcze nie cięłam krzewów a jak tak dalej pójdzie to wszystko ruszy jednocześnie i albo nie zdążę albo będzie za późno.

Ja też nie i pewnie będę cięła p kwitnieniu w tym roku bo się nie wyrobie, a wolę jak liści nie ma bo widzę co tnę...
TAR 19:52, 21 mar 2021

Jolu bylabym Ci zobowiazana

Sylwia, nie lubie wyrzucac, ostatnie sztuki juz wystawilam, u mnie w ogrodzie caly czas snieg i na minusie bylo. Smalczyk zrobil furore a mniej wysypanego ziarna. Z tym juz jade na resztkach, zazwyczaj karmie tez do konca marca lub kilka dni dluzej jesli jest ziaren koncowka.

Helen, na smalczyk mam tez łupiny po kokosach ale mezaty tak je gdzies schowal, ze musialam skorzystac z foremek mufinowych. Znalazlam przedwczoraj, nie bede kolejnego smalcu robic.
jolanka 20:18, 21 mar 2021

TAR napisał(a)
Jolu bylabym Ci zobowiazana

Sylwia, nie lubie wyrzucac, ostatnie sztuki juz wystawilam, u mnie w ogrodzie caly czas snieg i na minusie bylo. Smalczyk zrobil furore a mniej wysypanego ziarna. Z tym juz jade na resztkach, zazwyczaj karmie tez do konca marca lub kilka dni dluzej jesli jest ziaren koncowka.

Helen, na smalczyk mam tez łupiny po kokosach ale mezaty tak je gdzies schowal, ze musialam skorzystac z foremek mufinowych. Znalazlam przedwczoraj, nie bede kolejnego smalcu robic.

Jutro będę to zobaczę. Priv
MiluniaB 20:21, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)

Tylko zacząć, od razu choróbsko zbieracza się przypałęta

Masz rację - już dwie ozdoby zgromadziłam
Agatorek 20:23, 21 mar 2021

jolanka napisał(a)
Zapomniałam pochwalić się fajnym gadżecikiem do ogrodu :

Bardzo ładny gadżecik, pasowałby też u mnie .
Ale na razie się wstrzymuję z takimi zakupami, chyba że przez przypadek wpadnie mi takie cudeńko w ręce .

Ptaszorki pewnie zadowolone .

Spore te kępy po miskantach .
Jakie masz u siebie odmiany?
jolanka 20:30, 21 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja już od marca smalczyku nie daję, niech szukają robaczków w ogrodzie sypię teraz pół na pół słonecznik i owies. Śniegu już nie ma, ziemia odpuszcza, owady się obudziły niech się przestawiają. Zawsze kończyłam karmienie końcem marca, ale jak tak zimno będzie to i kwiecień pewnie w tym roku zahaczy ...

No właśnie, ten rok jest inny. Widzę, że są naprawdę głodne. Daję mieszankę dla dzikich ptaków, a ziemia u mnie zmarznięta, jeszcze kilka dni potrwa zanim odpuści.
jolanka 20:32, 21 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja też nie i pewnie będę cięła p kwitnieniu w tym roku bo się nie wyrobie, a wolę jak liści nie ma bo widzę co tnę...

Pewnie i u mńie tak będzie. Niektóre, jak kaliny to może i dobrze ciąć później. Ty masz już bardziej dojrzały ogród więc cięcia masz więcej, ja jeszcze bardziej kosmetycznie.
jolanka 20:35, 21 mar 2021

MiluniaB napisał(a)

Masz rację - już dwie ozdoby zgromadziłam

Haha, już dwie, to bardzo dobry początek przez to zamknięcie to nawet sporo nagromadziłam, będę rozstawiać jak się ociepli. Zauważyłam, że najwięcej nakupowałam duperszmitek dla ptaków.