Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

_Martini_ 00:00, 13 sie 2016

Piękne okazy różane. Jak sprawuje się Elfe i jak określiłabyś jej kolor? Bardziej żółty czy kremowy? Minerwa ma kolor zimny różowy?
zawitka 09:04, 13 sie 2016

Jola przejrzałam początek i koniec Twoich zmagań efekt fantastico trawka ma pękną zieleń koszenia to będzie ale jak znam życie to będziesz wydzierać kawałki trawy na swoje zachcianki kwiatoweResztę przeglądu zostawiam na póżniej ,lepiej się czuję to też wydzieram kawałek
Kindzia 09:11, 13 sie 2016

LO Ci ładnie kwitnie Moje bardzo przerzedziłam po pierwszym kwitnieniu, mus był, bo gęstwina straszna. To teraz nie bardzo mają na czym kwitnąć, tylko parę kwiatów, nie ma się czym chwalić. Tym bardziej z przyjemnością popatrzyłam na Twoje kwiaty
Rench 20:14, 13 sie 2016

jolanka napisał(a)
Minerwa

Czy ona ma taki rzeczywisty kolor ?
Bogdzia 20:26, 13 sie 2016

U mnie pomału kończa sie kolory a u Ciebie jeszcze lato w pełni.Pięknie.
jolanka 20:33, 13 sie 2016

Rench napisał(a)

Czy ona ma taki rzeczywisty kolor ?

Minerwa pozowała do zdjęcia w slońcu W rzeczywistości jest oczywiście ciemniejsza Taki typowy fiolecik ma dopiero kiedy kwiaty sie otwierają Wcześniej jest jasniejsza. Teraz wypuściła wreszcie taki dlugi pęd z kiscią pąków - myslę, że dopiero bedzie własciwy kolor
jolanka 20:40, 13 sie 2016

Napia napisał(a)
Trawnik po prostu rewelacja. Jestem pod wrażeniem!
Pięknie kwitną Ci róże, moje LO fatalnie wyglądają - straciły większość liści i stoją takie bezlistne ogigle, brrr. A miało być tak pięknie...
Z rabatą za wiele nie pomogę, ale będę kibicować i gdy wpadnie mi coś do głowy, na pewno się podzielę

Agnieszko, dzięki za miłe slowa
Mój LO też choruje od początku - pryskam i obrywam liście, dodatkowo coś go teraz podjada Co prawda nie stracil ich zbyt dużo, bo rosną bez przerwy nowe pędy ale rzeczywiscie wygląda najgorzej za wszystkich moich róż
jolanka 20:54, 13 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Piękne okazy różane. Jak sprawuje się Elfe i jak określiłabyś jej kolor? Bardziej żółty czy kremowy? Minerwa ma kolor zimny różowy?

Elfe mam dopiero pierwszy rok - dlugo się przyjmowała. Wypuściła najpierw tylko dwa kwiaty. Teraz też dwa ale już puszcza nowe, silniejsze pędy. Sam kwiat to krem z domieszka leciutkozielonego - prawie niewidoczny ale dający wrażenie chlodnej elegancji

Minerwa to bardziej zimny kolor ale nie różowy tylko ciemny różowofioletowy. Kiedy kwiaty dojrzewają, otwierają się to wtedy widać ten ciemny fiolet Lepsze zdjęcia mialam wczesniej
jolanka 20:57, 13 sie 2016

zawitka napisał(a)
Jola przejrzałam początek i koniec Twoich zmagań efekt fantastico trawka ma pękną zieleń koszenia to będzie ale jak znam życie to będziesz wydzierać kawałki trawy na swoje zachcianki kwiatoweResztę przeglądu zostawiam na póżniej ,lepiej się czuję to też wydzieram kawałek

Halinko to byl serial z gatunku horror "P
Cieszę się, że juz lepiej sie czujesz Musisz dbać o siebie
jolanka 21:01, 13 sie 2016

Kindzia napisał(a)
LO Ci ładnie kwitnie Moje bardzo przerzedziłam po pierwszym kwitnieniu, mus był, bo gęstwina straszna. To teraz nie bardzo mają na czym kwitnąć, tylko parę kwiatów, nie ma się czym chwalić. Tym bardziej z przyjemnością popatrzyłam na Twoje kwiaty

Kasiu, pewnie będe robić to samo w przyszlym roku. zauważyłam, że rzeczywiście wypuszcza dużo pędów. Poprzyginałam mu kila do ziemi ale coś mu objaba listki na nich. Te proste OK.
Choruje najbardziej ze wszystkich Niby nie ma plamistości ale a to żółte, a to brązowe plamki, listki opadają Może jak się już przyjmie to tak nie będzie