Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Makao_J 15:42, 30 cze 2017

O kurcze. Co ja czytam. Straszne. Dobrze że nic Wam się nie stało bo u nas w sąsiednie wsi zerwany przewód energetyczny zabił człowieka na własnym podwórzu.
Tak więc dobrze że Wam nic nie jest.
jolanka 16:51, 30 cze 2017

Pisze krotko z telefonu. Pradu dalej nie mamy, podobno dopiero 2 lipca. W ogrodzie tylko polamanych troche galezi, kwiatow, mnostwo smieci . Traba prawym jej brzegiem poszla po granicy naszej dzialki. Mielismy niesamowite szcxescie. 10 metrow w prawo i pewnie domu by nie bylo. Za to bezposrednio za dzialka las ksiezycowy. Mysle ze jakies 30 procent drzew albo powyrywanych albo polamanych.
Sami mieszkancy wczraj do wieczora pilami i siekierami udrozniali droge aby byla przejezdna chociaz dla ksretek czy strazy.
Nikomu nic sie nie stalo i to najwazniejszeodezwe sie i pokaze zdjecia jak bede miala prad.
Dziekuje wam bardzo za wsparcie i cieple slowa.
Kasiolaaa 20:22, 30 cze 2017

Jolanko kochana zycze wszystkiego dobrego zeby wiecej nie nawiedzila was ta wredna wichura i szybko prad wam niech dają
dominika_ 22:16, 30 cze 2017

Widzę, że chwile grozy przeżyłaś
Zana 22:23, 30 cze 2017

Uuufff, jak ulga, że u Was wszystko ok. Bez prądu trudno, ale idzie przeżyc. Najważniejsze, że wszyscy cali i zdrowi i że chałupa na swoim miejscu.
Gosiek33 09:21, 01 lip 2017

Teraz ciężkie życie bez prądu tak na dłuższą metę do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja
jolanka 20:48, 01 lip 2017

Kochane dziewczyny
odpowiem zbiorowo: Baaardzo dziękuję za trzymane kciuki, za miłe słowa za serducha

Prąd już wreszcie mam Trwało to ponad trzy dni. Usuwanie skutków trąby będzie trwalo na pewno wiele tygodni albo i dłużej.
Do środka lasu nawet nie można wejść bo zwalone drzewa, połamane ogromne pnie na to nie pozwalają. Poza tym to jest niebezpieczne ponieważ jeszcze padają się na ziemię te, które były poderwane z ziemi albo zostały uszkodzone przez inne.
Pierwszego dnia nawet nie byłam w stanie dokładniej sie temu wszystkiemu przyjrzeć, o zdjęciach nie wspomnę.
To co pokażę zrobiłam drugiego dnia po nawałnicy i to 50 metrów od domu, dalej bałam się iść

Tak teraz wygląda mój piękny las, gdzie jadąc szosą nie widziało się nieba tylko stykające się nad głowami ogromne drzewa a po obydwu stronach stał gęsty, duzy las

cdn
jolanka 20:54, 01 lip 2017

Te drzewa, leżaly wszystkie w poprzek drogi na długości 500 metrów. Mieszkańcy wiele godzin sprzątali je, panowie piłami, siekierami a panie rękami aby udrożnić choć przejazd na 1 samochód. Udalo się ale i tak są jeszcze drzewa, które w każdej chwili mogą runąć na przejeżdżający samochód. jak do tej pory nikt jeszcze ze strony tzw. służb do nas nie dotarł

jolanka 20:57, 01 lip 2017

cdn
yolka 20:57, 01 lip 2017

Przykro oglądać...