Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:58, 19 maj 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Jolu masz już co pokazywać
a azalia ma cudowny kolor
nie wiem czemu jeszcze ja ich u siebie nie mam???
krzywy cyprysik bardzo się mi podoba

zakupy Clematisowe super

No właśnie, dlaczego ich jeszcze nie masz To bardzo niedobrze, wstydź się Bardzo lubię jasne, pastelowe kolory, trochę się boję, że będzie trochę za smutno u mnie, za mdło. Boje sie czerwieni, różu - pewnie dlatego chcę róże - trochę to może ożywi ogród.

Agnieszka, dzięki za dobre słowo,
jolanka 22:02, 19 maj 2016

Rench napisał(a)

Nie wiem czy wiesz,ale te roślinki są jednoroczne.
Że werbena,to może wiesz,ale na tej szałwii już kilka osób się przejechało ze mną na czele

Piękne clematisy kupiłaś

O szałwii wiem, kupiłam już kwitnącą, a ta bylinowa jeszcze nie ma kwiatuszków to pokazałam jednoroczną. Ale masz oko

Clematisy wyglądają fajnie, oby były takie same w rzeczywistości Mam trochę róż pnących w kolorach pastelowych więc myślę, że te ciemne clematisy je ożywią i podkreślą jasne kolory
jolanka 22:09, 19 maj 2016

anbu napisał(a)
Joluś dooglądałam sobie zdjęcia. Wszystko śliczne a najbardziej i tak mi się cisy podobają

Oj będę je dłuuugo pamiętać. To trzeba mieć nierówno pod sufitem albo jaką pomroczność jasną żeby nie zrobić od razu dobrze. 26 sztuk do poprawki - ufff napracowałam się. Ważne, że już zrobione, teraz mogę sie tymi kwiotkami, których nie lubisz, sie zająć
jolanka 22:12, 19 maj 2016

Kawa napisał(a)

no cisy super
i clematisy mi się podobają

Ale zrobiłam się sławna - mistrzostwo świata w poprawianiu sadzenia cisów.
Może trzeci raz nie będzie trzeba.
jolanka 22:16, 19 maj 2016

Kuba napisał(a)
Piękne kwiatki szczególnie powojnik mnie zachwycił, znasz nazwę?

Ten powojnik to Pink Dream - mam nadzieję, że będzie miał duuuzo kwiatów, jest śliczny.

Muszą rosnąć - na drugi raz sama muszę odbierać przesyłki, jak eM mniej wie, mniej go głowa boli
jolanka 22:17, 19 maj 2016

Milka napisał(a)
No jestem pod wrażeniem, wszystko bujnęło, nowe zakupy, ładnie zgrane, sama przyjemność podziwiac wasze prace

A mnie sama przyjemność słyszeć takie słowa
BasiaLT 22:30, 19 maj 2016

Zapierniczasz z robotą jak mały samochodzik ale wszystko pięknie rośnie i zakupy super. U mnie mało się dzieje nowego bo prozaicznie plewie zielsko. Żeby mi tak kwiatki rosły jak to badziewie.
Zana 06:23, 20 maj 2016

jolanka napisał(a)

Mam już 7 - jak wysiadam z samochodu to ...cichutko...żeby nie bylo widzć, że znowu cos przytargałam a jeszcze do ziemi nie wsadziłam poprzednich

Ha, ha u mnie już cały balkon zastawiony zakupami do wsadzenia. Świetne powojniki kupiłaś, chyba najbardziej niebieskie mi się podobają. A jeszcze połączone z różami, no super!. Różanie to się będzie u Ciebie działo, zazdraszczam. Śliczne te małe czerwone berberyski. To Bagatelle czy jakieś inne?
Ale na razie to najbardziej chyba wzdycham do Twojego klona czerwonego.
MAD 07:25, 20 maj 2016

jolanka napisał(a)

cdn

To też azalia? Jeszcze takiej nie widziałam. Bardzo ciekawa.
KasiaWB 08:25, 20 maj 2016

Dzień dobry baaardzo ładne Clematisy niech zdrowo rosną tfu, tfu )
zdawaj relację jak rosną chociaż z doświadczenia wiem, że dopiero za rok lub dwa pokażą na co je stać ja swoje też już mam posadzone, ale szału w tym roku nie będzie
Serdecznie pozdrawiam