Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:43, 26 maj 2016

Wszyscy mają azalie. Moje maluszki trochę kwitły ale będą musiały zmienić swoją "miejscówkę" - po kwitnieniu oczywiście. Nie to miejsce, nie ta ziemia

Juz po kwitnieniu

Te jeszcze coć niecoś

cdn
jolanka 21:50, 26 maj 2016

I część moich krzewuszek - trochę im zima dała się we znaki

Monet - były 3, jest dwie i to mocno ratowane, po przycięciu odbijają

Dwie następne, jakoś chyba OK

Najbardziej przechorowała Wind of Fire, miala już ok. 1 metra, przemarzła, odbija od korzeni na nowo

Kawa 08:22, 27 maj 2016

hej Joluś
nie chcę się zarazić rózanką
podobają mi się ale...

ostróżka faktycznie piękny kolor ma
krzewuszki odbiją to silne bestie - przynajmniej u mnie
jolanka 13:27, 27 maj 2016

Wróciłam właśnie z pewnej szkółki i jestem mooocno rozczarowana

Chciałam dokupić jakieś pierdułki nas uzupełnienie rabaty ale ceny i jakość roślinek straszna Ledwo ujrzały z doniczki nasze piękne niebo a kosztowały jakby z nim gadały. Do tego schorowane bidulki, zagrzybione i popodjadane przez jakichś tam... Brrr Dwa listki i od razu dycha W życiu już tam nie pojadę - a nawet blisko ode mnie
jolanka 13:29, 27 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczny kolor tej ostróżki

Hmm Lubię wszystkie odcienie granatu, fioletu. Na pewno będzie u mnie dużo roślin w tych kolorach
jolanka 13:32, 27 maj 2016

Kawa napisał(a)
hej Joluś
nie chcę się zarazić rózanką
podobają mi się ale...

ostróżka faktycznie piękny kolor ma
krzewuszki odbiją to silne bestie - przynajmniej u mnie

To mnie pocieszyłaś Krzewuszka Wind of Fire to moja ulubiona. Jeśli odbija od korzenia to mam nadzieję, że przetrwała. A taka już była śliczna buuu
BasiaLT 13:36, 27 maj 2016

jolanka napisał(a)

To mnie pocieszyłaś Krzewuszka Wind of Fire to moja ulubiona. Jeśli odbija od korzenia to mam nadzieję, że przetrwała. A taka już była śliczna buuu

Grunt że przetrwała, bardzo ładnie odbija i będzie fajny krzaczek.
Rytla 13:50, 27 maj 2016

Jolanko, w wolnej chwili napisz mi, proszę, gdzie pojechać polecasz, a gdzie nie. Dzięki!
Kuba 13:52, 27 maj 2016

jolanka napisał(a)
Wróciłam właśnie z pewnej szkółki i jestem mooocno rozczarowana

Chciałam dokupić jakieś pierdułki nas uzupełnienie rabaty ale ceny i jakość roślinek straszna Ledwo ujrzały z doniczki nasze piękne niebo a kosztowały jakby z nim gadały. Do tego schorowane bidulki, zagrzybione i popodjadane przez jakichś tam... Brrr Dwa listki i od razu dycha W życiu już tam nie pojadę - a nawet blisko ode mnie

Człowiek czyli ja przed epoką forum kupował wszystko jak leci i cieszył się z dobrych zakupów a teraz wybredny zrobił nawet grzyba dojrzy i radość z zakupów pryska
Ja kilka dni temu pojechałam do co które wcześniej sobie chwaliłam, pytam o trawy a pani mi dumnie odpowiada że ma turzyce, poszłam więc obejrzeć a tam w skrzyneczce 3 doniczki z sucholcami, zapytałam więc o nazwy a pani mówi turzyce to turzyce; zapytałam jeszcze czy u nas zimują a ona na to że wszystkie zimują, wiec pytam czemu Prairie Fire nie zimuje, a ona że to jakaś egzotyczna musi być i się nie dogadałyśmy i już mi się odechciało tam jeździć
Taka dygresyjka
BasiaLT 14:27, 27 maj 2016

Nie pamiętam z którego kultowego filmu pochodzi tekst "klient awanturujący się nie będzie obsługiwany". Do tego robiono zdjęcie takiemu osobnikowi i wieszało na tablicy z napisem "tych klientów nie obsługujemy" hi hi
Bo przecież klient z racji swojego "amatorstwa" nie może mieć większej wiedzy nić profesjonalny sprzedawca prawda?