Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kuba 14:51, 27 maj 2016

Prawda lepiej się ze swoją wiedzą nie ujawniać
Milka 14:52, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Człowiek czyli ja przed epoką forum kupował wszystko jak leci i cieszył się z dobrych zakupów a teraz wybredny zrobił nawet grzyba dojrzy i radość z zakupów pryska
Ja kilka dni temu pojechałam do co które wcześniej sobie chwaliłam, pytam o trawy a pani mi dumnie odpowiada że ma turzyce, poszłam więc obejrzeć a tam w skrzyneczce 3 doniczki z sucholcami, zapytałam więc o nazwy a pani mówi turzyce to turzyce; zapytałam jeszcze czy u nas zimują a ona na to że wszystkie zimują, wiec pytam czemu Prairie Fire nie zimuje, a ona że to jakaś egzotyczna musi być i się nie dogadałyśmy i już mi się odechciało tam jeździć
Taka dygresyjka

ha ha ha
dobre i prawdziwe
Milka 14:55, 27 maj 2016

jolanka napisał(a)
Moja pierwsza róża - Luis Odier.

Na różanej rabacie zaczyna się ruch: przetaczniki i ostróżki. Jest już troche więcej roślin ale nie chciały dzisiaj pozować do zdjęć

Śliczne kolory i dobry wybór róży
Krzewuszki nawet, jak podmarzną, odbiją ale kwitna chyba nie na tegorocznych pedach. Zrobi sie ładniejszy krzak, ale pewnie, że zal iż zima dokucza.
Ciężko pracowac w ogrodzie, jak ziemia trudna, bo u mnie ziemia lux, więc innym współczuję 2 krotnie cięzszej pracy.
Pozdrawiam Jolu, na razie wszystko pięknie ci idzie
jolanka 22:55, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Człowiek czyli ja przed epoką forum kupował wszystko jak leci i cieszył się z dobrych zakupów a teraz wybredny zrobił nawet grzyba dojrzy i radość z zakupów pryska
Ja kilka dni temu pojechałam do co które wcześniej sobie chwaliłam, pytam o trawy a pani mi dumnie odpowiada że ma turzyce, poszłam więc obejrzeć a tam w skrzyneczce 3 doniczki z sucholcami, zapytałam więc o nazwy a pani mówi turzyce to turzyce; zapytałam jeszcze czy u nas zimują a ona na to że wszystkie zimują, wiec pytam czemu Prairie Fire nie zimuje, a ona że to jakaś egzotyczna musi być i się nie dogadałyśmy i już mi się odechciało tam jeździć
Taka dygresyjka

Tak samo jak na metkach przy różach jest: czerwona, różowa, biała I ni kak nie dowiesz się jaka

Zastanawia mnie tylko to, że skoro coraz więcej ludzików wie czego chce, sprzedający i producenci mają to albo w nosie (coby nie powiedzieć - niżej ) albo im nie zależy. To nie my staliśmy sie wybredniejsi ale skoro ceny poszybowały w kosmos, to chcielibyśmy mieć to, na czym nam zależy i nie wyrzucać pieniędzy i roślin w przysłowiowe błoto
jolanka 23:00, 27 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Nie pamiętam z którego kultowego filmu pochodzi tekst "klient awanturujący się nie będzie obsługiwany". Do tego robiono zdjęcie takiemu osobnikowi i wieszało na tablicy z napisem "tych klientów nie obsługujemy" hi hi
Bo przecież klient z racji swojego "amatorstwa" nie może mieć większej wiedzy nić profesjonalny sprzedawca prawda?

Czy to nie z Misia?
Na szczęście dla nas część producentów zaczyna to rozumieć i dostosowuje się do wymagan rynku. Ale "amatorów" jest jeszcze baaaardzo dużo po stronie sprzedawców, niestety. takie fora jak O. mają dużą moc sprawczą zmiany w tym względzie Ale się dyskusyjnie zrobiło
jolanka 23:04, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)
Prawda lepiej się ze swoją wiedzą nie ujawniać

A dlaczego? Moim zdaniem trzeba, nauka idzie w obydwie strony. Jeśli nie będziemy wymagać profesjonalizmu, niewiele i nieprędko się cokolwiek zmieni, a tak, zobacz jak rozwinął sie rynek "ogródkowy" Idzie jak burza, to dlatego, że właściciele ogrodów wiedzą co chcą i tego szukają a to wymusza zdobywanie wiedzy u tych, którzy to produkują i sprzedają
jolanka 23:08, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

Śliczne kolory i dobry wybór róży
Krzewuszki nawet, jak podmarzną, odbiją ale kwitna chyba nie na tegorocznych pedach. Zrobi sie ładniejszy krzak, ale pewnie, że zal iż zima dokucza.
Ciężko pracowac w ogrodzie, jak ziemia trudna, bo u mnie ziemia lux, więc innym współczuję 2 krotnie cięzszej pracy.
Pozdrawiam Jolu, na razie wszystko pięknie ci idzie

Dzięki Mireczko! Buziaczki za dobre słowo.

Na początku wszystko co się zaczyna jest trudne, ale trzeba być cierpliwym i nie oczekiwać od razu wszystkiego. pewnie z uwagi na ziemię trochę potrwa zanim zobaczę efekty ale potem ... oj będę balować
Rench 23:36, 27 maj 2016

Fajna ostróżka, też sobie dokupiłam więcej,bo bardzo ładna jest
Moja Lo jeszcze w powijakach
anbu 06:37, 28 maj 2016

Jolu ja się nie znam na tych kffiotkach i innych kwitnących cudach ale pozachwycam się kolorkami u Ciebie i macham sobotnio
jolanka 15:23, 28 maj 2016

Upał u mnie niemiłosierny, powietrze stoi w miejscu. Miłosiernie więc popijam druga kawę i patrze przez okno

Podziwiałam dzisiaj rozwinięty już w pełni kwiat Louisa Odier - wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach

Ostróżki i inne doozdobnice różane - chyba się przyjęły. Miałam podzielić trawy - te, które sie ostały ale czy w takiej temperaturze ma to sens?