Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 00:39, 10 sie 2016

olga80 napisał(a)
Iwonko,Bożenka napisała,że swoje hortki zasila do końca sierpnia więc jeszcze zasilamy.

Dzięki, właśnie byłam u Bożenki i sprawdziłam. Bo wczoraj o to się też pytałam
Iwk4 00:53, 10 sie 2016

jazzy napisał(a)
Iwonka, Wasz ogród już taki dojrzały się wydaje, nie wiem jak to robisz, bo przecież jeszcze cały czas go tworzysz (wraz z mężem, oczywiście ).
Na rabatach busz, kolor, ale wszystko pod kontrolą. A lubisz przegorzan? Bo to chyba on tam po prawo na ostatnim zdjęciu?
ps. Lubię czytać Twoje ogrodowe przemyślenia

Marta, tak, to przegorzan. Bardzo wdzięczna roślinka. Dostałam jeden od Gosi rok temu z ogrodu od nasionka. Był malutki, ale miał 3 kwiatki. Skoro był jeden, to posadziłam go na rabacie z jukami blisko wejścia na taras. W kamyczkach fajnie wygląda. Ładnie odrósł po zimie, bo się go ścina wiosną. Lubię wszystkie niebiesko - fioletowe kwiaty. I one mi pasują do mojego zestawienia barw
A, i nie lubi mieć za mokro. Więc mu nie daję za dużo wody.
Jukom zresztą też
Anusia 08:35, 10 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Aniu, byłam u Ciebie. Masz wypasione Limki.
Zatem moją NN uznaję za Limlight

Wydaje mi się,że Gosia robiła ci Aniu zdjęcie w ogrodzie i bardzo mi się podobało. Poszukaj tą fotkę i zmień sobie awatarkowe .

Może zmienię Jak radzisz. ;D
Limki są cudowne!
Mirka 08:42, 10 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Przemku, otóż to Trafiłeś w samo sedno.
Dla Ciebie na dobranoc maki:

Zebrałam już nasionka.

Jeśli ktoś jeszcze byłby zainteresowany, proszę pv. Osoby, które już pisały uwzględnię do wysyłki Będę wiedzieć, jak podzielić nasionka
Iwonko chętnie przyjmę kilka nasionek jeśli można ☺
iwka 09:08, 10 sie 2016

Twoje przegorzany maja duże liście? W ubiegłym roku kupiłam sadzonki, teraz ładnie rosną ale w same olbrzymie liście, irytują mnie trochę, zasłoniły rozplenice.
hindsight 10:49, 10 sie 2016

Teraz to chyba za późno na obornik. Na jesieni daj.
ren133 10:58, 10 sie 2016

Zana napisał(a)

Toćka w toćkę moje przemyślenia ostatnimi czasami! Tyż się miotam. Jak popatrzyłam w niedzielę na ten mój misz-masz to mi się prostych form i ograniczenia rozmaitości zachciało. Ciekawe na jak długo? Bo wiosną to mi się chce kolorów, kolorów, kolorów... I żeby wszystko buchało! A teraz spokoju mi się chce. No weź i dogódź babie!

To możemy sobie wszystkie łapki podać Mnie też dopadł minimalizm i ograniczenie gatunków

PS Jeśli jesteś spragniona kolorów wiosną to sadź cebulowe Zanim wyrosly pierwsze takie u mnie to zastanawiałam się długo czy warto? "przecież to kwitnie chwilę" ale po pierwszym sezonie cebulowych u mnie stwierdzam, ze warto ale najlepiej sadzić je w grupie wtedy jest efekt
Ewa777 10:59, 10 sie 2016

Iwonko, u Ciebie zmiany awatarka i zmiany w ogrodzie Bardzo podoba mi się chodniczek - teraz tworzy całość Pergolę na różę chwaliłam już, ale powtórzę, że wygląda rewelacyjnie. Kuszą Cię widzę nowoczesne nasadzenia. One ładnie wyglądają przy nowoczesnym budownictwie - dużo szkła, proste ściany i ogrodzenie. Twoje rabaty pasują do Twojego domu i ogrodzenia
ren133 11:03, 10 sie 2016

hindsight napisał(a)
Tak, wygląda to świetnie. Ja od kilku lat miałam w planach posadzenie tak dwóch kolumnowych grabów Frans Fontaine. Tak kiedyś mi wpadło do głowy, żeby posadzić dwa na podjeździe. Ciężko je dostać, bo wszędzie tylko Fastigiata. Kupiłam małe, na razie rosną i czekają ... A teraz czytam, że wszyscy robią rabaty grabowe, to mnie utwierdza w przekonaniu, że to był dobry pomysł

Ja też mam w planach jeszcze jedną grabową
Kacha123 11:35, 10 sie 2016

Nadrobiłam! Piękna pergola i dobrze, że zdecydowaliście się ją dalej pociągnąć.
Wyprostowanie kostki to kropka nad i. Jest super! Bardzo mi się u Ciebie podoba ta różnorodność gatunków i kolorów. To mi bardzo do Ciebie pasuje.