Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Moniq 11:11, 23 lis 2016

Iwonko rozumie cie calkowicie. Moj syn jest na pierwszym roku. Wybral Krakow i niestety nie dostal akademika. Wynajelismy mu kawalerkę, bo co zrobic. Jeszcze do tego kolega obral slask i mieszka jak na razie sam. Bardzo odczuwam te oplaty i pieniadze na zycie w budzecie domowym. Ale na razie dajemy rade. Mam nadzieje ze w kolejnym roku ten problem sie jakos rozwiaze. Zawrze nowe znajomosci.
Tak wiec dziewczyny doceniajcie ze dzieciaki macie w domu raz finansoeo, a z drugiej strony brak pustego domu
Moniq 11:12, 23 lis 2016

Aha jeszcze o ten werbenie. Wykopujesz i zimujesz w domu?
Marzy mi sie lan werbenowy a mialam w sumie dwa okazy.
MirellaB 07:45, 24 lis 2016

Iwonka werbena mi się wysiała
A firletki to mam mnóstwo wszędzie.
mirkaka 08:21, 24 lis 2016

Iwonko, jesteś bardzo mądrą kobietą.

Jeśli chodzi o werbenę to mi się wysiała i miałam las werbeny. W tym roku też nie będę zbierać nasion. Liczę że będzie tak samo
Iwk4 09:02, 24 lis 2016

Moniq napisał(a)
Aha jeszcze o ten werbenie. Wykopujesz i zimujesz w domu?
Marzy mi sie lan werbenowy a mialam w sumie dwa okazy.

Tak wykopuję 4 krzaczki. Tyle mam miejsca na parapecie. Resztę zostawiam na rabatach. Liczę, że się wysieje, tak jak u Mirki, Ewy i reszty.
A z tych 4 krzaczków robię sadzonki przez zimę. Tak, jak pisałam kilka stron wczewniej. Masz tam fotorelację
Iwk4 09:06, 24 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka werbena mi się wysiała
A firletki to mam mnóstwo wszędzie.

Ciekawe, czy siewki przezimują. Fajnie by było
Jaka firletka ci się wysiała?

Mirelka, jutro idę do lekarza. Nadal czuję się chora. Przychodzę z pracy i śpię. Nawet kompa nie odpalam.
Mobilizuję cię, byw też poszła na wizytę.

Iwk4 09:07, 24 lis 2016

mirkaka napisał(a)
Iwonko, jesteś bardzo mądrą kobietą.

Jeśli chodzi o werbenę to mi się wysiała i miałam las werbeny. W tym roku też nie będę zbierać nasion. Liczę że będzie tak samo

Mireczko, mi się chyba też wysiała, bo bypo więcej, nis sadziłam. Ale kwitła później. Więc miałam ją dłusej.
Iwk4 09:08, 24 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Iwonka zainspirowana Twoimi działaniami wykopę sobię werbenkę do sypialni, zobaczymy co z tego będzie Super, że później tak szybko kwitnie

Aniu, jak masz chłodniejsze pomieszczenie z oknem, byłoby lepiej. Ja nie mam
Powodzenia
Iwk4 09:12, 24 lis 2016

Makao_J napisał(a)

Przede wszystkim nie lubi zbyt wilgotnych gleb zimą. Nie wiem czy powinnam ją okryć w tym miejscu co posadziłam. Na razie związałam i lekko kopczykowałam. I tak chyba zostawię. W ogrodzie subiektywnie coś tam (nie pamiętam jak ma na imię właścicielka bo dopiero do niej trafiła) ma tą turzycę od kilku sezonów i bez problemów zimuje. I chyba nic specjalnego nie robi.

Myślę że ta wilgoć jest najbardziej szkodliwa dla niej.

Aniu, piszesz o wątku Marty Zielonej. Ma bardzo ładny ogród. Z rozmachem. I świetnie pisze. Humaniści
Korę muszę kupić dopiero. Nie mam wiele traw jeszcze. Ale warto zadbaf. Na wilgoć zimą nie mamy wpływu...
Iwk4 09:14, 24 lis 2016

Dominika11 napisał(a)
o matko jakie powazne tematy u Ciebie - samodzielność dzieci no no

mój syn ma 14 lat i jak na razie zaczynają się wstepne rozmowy o wyborze szkoły średniej

Domi, wszystko przed tobą. Wybory są trudne.
Mój 4 lata technikum i teraz stwierdził, że w zawodzie pracowaf nie będzie. Może mu się odmieni.