Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 23:22, 18 kwi 2017

bacowa napisał(a)
a ty wiesz że u mnie też jakieś liliowce na kompostowniku rosną . Jesienią wyciepałam , a one rosną .

Ha, ha, trwałe som. A pamiętasz Ewa kolor?

Wypuszczałam psa. Brrrrrrrrrrr. -1 już.
Rosa 23:23, 18 kwi 2017

bacowa napisał(a)
Zamówiłam dziś trochę bylin i traw

edit: a ty wiesz że u mnie też jakieś liliowce na kompostowniku rosną . Jesienią wyciepałam , a one rosną .

hmmmm zemsta liliowców . Zamiast oddać biednym to wyrzucają na kompost. Feeeee nieładnie, no jak można tak z roslinami? No jak tak można?
bacowa 23:26, 18 kwi 2017

Iwonka , trzeba się śpieszyć , chwilowo śniegu na rabatach nie ma, hi, hi
Iwk4 23:26, 18 kwi 2017

Luki napisał(a)
Agro co najwyżej chroni przed wdeptywaniem się żwirku w rabaty, więcej pożytku z niej nie widzę, a ogrodowisko nie było mi do tego potrzebne, bo rwałem ją już wcześniej bo też się nasłuchałem plusów tego wynalazku

Łuki, ja przed erą ogrodowiskową żyłam w ciemnogrodzie. Jak tu zobaczyłam ogrody i w Maji rododendronowy ogród Bożenki, myślałam, że śnię, że takie ogrody są nierealne, tylko w programie graficznym
bacowa 23:29, 18 kwi 2017

Rosa , musiałam zrobić miejsce na nowe roślinki.
Iwk4 23:29, 18 kwi 2017

bacowa napisał(a)
Iwonka , trzeba się śpieszyć , chwilowo śniegu na rabatach nie ma, hi, hi

Ewa, chyba nie każesz mi teraz iść do ogrodu? Pośladków nie czuję po dzisiejszych pracach
Jutro idę na egzaminy, a potem może pójdę, jak śnieg mnie nie uprzedzi
Iwk4 23:31, 18 kwi 2017

Rosa napisał(a)

hmmmm zemsta liliowców . Zamiast oddać biednym to wyrzucają na kompost. Feeeee nieładnie, no jak można tak z roślinami? No jak tak można?

Dobre. Tytuł serialu
Niestety nikt ich nie chciał. Miałam duzo tych babcinych, a chciałam miejsce na inne rarytasy. Rozdałam, nawet wepchnęłam tym, co nie wiedzieli, czy chcą, reszta została
bacowa 23:31, 18 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Łuki, ja przed erą ogrodowiskową żyłam w ciemnogrodzie. Jak tu zobaczyłam ogrody i w Maji rododendronowy ogród Bożenki, myślałam, że śnię, że takie ogrody są nierealne, tylko w programie graficznym

No i nie mineła chwilka, czary - mary i masz śliczny ogród.
Iwk4 23:38, 18 kwi 2017

bacowa napisał(a)

No i nie mineła chwilka, czary - mary i masz śliczny ogród.

Ewa, zacytuję tu Ciebie. Bo cóż ja bym zrobiła bez tych roślinek podarowanych? Dalej bym tkwiła w marzeniach.
A wczoraj sobie pomarzyliśmy o pięknym wielkim oknie z widokiem na rabaty. I na razie tyle. Na marzeniach pewnie się skończy Na razie trzeba inwestować w dzieci ... jakieś studia się dziecku marzą ... A drugiemu za chwilę technikum w wielkim mieście
Rosa 23:39, 18 kwi 2017

Ech nie miałam ogrodu to chociaż na pocieszenie czytałam kwietnik. Zakręcona zielono od urodzenia jestem . Nie umiem wyrzucać roślin na kompost, one podobno czują i boję się, że się na mnie obrażą i wypadną z ogrodu . A może oddać do przedszkola albo gdzieś tam ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies