Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 23:33, 20 kwi 2017

Różany raj Renaty - to nowy odcinek Maji w ogrodzie.
Cudne róże
Właśnie oglądam

edit: obejrzałam. Na koniec był oprysk środkiem chemicznym na grzyba. Hmmm, jak kto woli... dla mnie to ostateczność ...
Iwk4 00:06, 21 kwi 2017

bacowa napisał(a)
...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1126-ogrod-szmaragdowy?page=51#.

Ewa, zainspirowałaś mnie... Dziś wpadłam na pomysł, by moją przyszłą ściankę połączyć nie z murowaną podstawą w formie donicy, a bardziej naturalnie tworzoną "misą" wyściełaną kamykami... Myślę nad takim połączeniem, które podesłałaś Reni. Oczywiście u mnie ścianka z cegły
bacowa 07:30, 21 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Trawa wysiana dwa tygodnie temu nadal nie wschodzi. Obawiam się, że siewki zmarzły. Pewnie przyjdzie mi wysiać ponownie, jak się ociepli.

Nic nie zmarzło , nie panikuj. Jak się zrobi cieplej to trawa wzejdzie
_Martini_ 07:48, 21 kwi 2017

Iwonka, taka minimalistyczna ławka ma dużo uroku. Jestem ciekawa jak wyjdzie. Ja mam w ogrodzie jedno fajne miejsce obserwacji, ale tam mogę usiaść tylko na studni
Taka plantacja ogórków za żywopłot może robić
kasja83 07:58, 21 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)
Dziś przewaliłam kompost z jednej skrzynki, wykorzystałam na rabatach i pod truskawki. Zrobiłam kilka kosmetycznych roszad na rabatach ozdobnych. Dwa lata temu dostałam od Ewy żurawkę Marmalade. Nie pamiętam, ile sztuk, jednak stwierdzam, ze jest to najlepiej dzieląca się żurawka. Dziś znowu podzieliłam sadzonki i posadziłam pomiędzy hortensje Limelight...
Zrobiłam prototyp ławeczki... Muszę się teraz przyglądnąć, czy mi ta wersja odpowiada: słupki z cegły, siedzisko z desek. Jak będzie ok, słupki wymuruję, a Zbyszek przygotuje oszlifowane deski na siedzisko.
Oczywiście posiedziałam sobie na ławeczce w ogrodzie i pogapiłam się na rabatę bylinową. Podzieliłam przywrotnik i posadziłam wkoło ławeczki. W plecach rośnie szałwia i Anabellki.
Posadziłam do końca truskawki. Kilka na tarasie posadziłam do doniczki. Resztę na rabatach w warzywniku...

Trawa wysiana dwa tygodnie temu nadal nie wschodzi. Obawiam się, że siewki zmarzły. Pewnie przyjdzie mi wysiać ponownie, jak się ociepli.

Widzę Iwonka, że temperatury Cię nie zniechęcają
_Martini_ 08:13, 21 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)
Różany raj Renaty - to nowy odcinek Maji w ogrodzie.
Cudne róże
Właśnie oglądam

Dzięki za linka, właśnie obejrzałam. Prawdziwy raj!
Kacha123 22:55, 22 kwi 2017

Pochwalisz się co kupiłaś na nowe miejscówki?
Ja może jak pendolino, ale zrywami, a Ty systematycznie i merytorycznie, co najważniejsze!
Z ławeczką fajny pomysł!
Myślę, że siewki wzejdą, tylko czekają na trochę ciepełka!

Iwk4 23:00, 22 kwi 2017

Kasiu, dziś mi się nie chcialo kompa odpalac, więc nie zobaczysz.

Prace w ogrodzie tez nie skonczone, więc fotek i sprawozdania brak.
Zdazylismy wytyczyc nową linię rabaty. Zbyszek przelozyl obrzeza, cale 12 metrów. Ja zerwalam darn, nawiezlismy czarnoziemu, przekopalam, wygrabilam, wyzbieralam 3 wiaderka zwirku, by za chwilę wysypać niemal w tym samym miejscu

Jutro poustawiam roslinki, to cos cyknę. Kupilam 3 kulki bukszpanowe, tawułki golden ..., lilie i trawki
Zimno niesamowicie. Nie skonczylismy.
Teraz leżę grzecznie w lozeczku i podgladam, co się dzieje na forum .

A na dworze ulewa...
Mirka 23:02, 22 kwi 2017

Dobrej nocki Iwonka☺
Iwk4 23:15, 22 kwi 2017

Mireczko, dziękuję.
Aaaa, zapomniałam napisac, ze dziś w kuchni mialam powódź. Rano nie było wody, zapomnialam kran zakręcić. I pojechalismy na targi raniutko.
Dzieciaki, jak się obudzily, mialy nieplanowaną robotę. Zbieraly wodę we wszystko, co ją chlonęło. A teraz już trzecią pralkę mokrych ręczników i powłok piorę.