Nostalgicznie sie zrobiło ...poczytałam ...i tyle
ja na forum jestem długo ...nik założyłam po kilku miesiacach podczytywania ...a dopiero po 3 latach załozyłam watek ...wałśnie w celu dokształcania tych co chcą czegos sie dowiedzieć

lekko tez mnie to już zmeczyło .... bo ciągle pisze jedno i to samo w kółko ...i odnosze wrazenie ze nikt tego forum nie czyta ...bo te pytania ciagle sie powtarzaja
jak zaczynałam forumowe życie to sobie upatrzyłam ulubione aktywne watki zgodne z moim gustem i oczekiwaniami co do ogrodu ...i siedziałam i czytałam ...i siedziałam i czytałam i rysowałam i kresliłam i rysowałam po 100 razy ...a potem i tak sadziłam po swojemu

...sadziłam i przesadzałam ...przesadzam do dziś

i zadawałam w aktywnych watkach pytania ...czasem nawiazujac do odleglejszych postów ...bo wszystko zalezało w którym miejscu byłam z czytaniem i co nie bylo dla mnie jasne.
a dzis przychodza nowe osoby ...i pisza wprost ...narysujcie mi i dajcie gotowca ...i nawet jak sie komus jakis schemat podeśle ...to sie zderzamy z milionem watpliwości i określeń ze o nie bo...itp....kazdy sie moze tym znudzić ....
ja tez sie czuje znudzona ...bo wreszcie mam ogód taki jaki chciałam ...i jak jest sezon to chćę go używac zgodnie z przeznaczeniem ....a forum w tej chwili mocno urosło ( dziekuje tym co wyciszyli swoje watki i zwolnili tempo przyrostu postów ) i nie sposób przyjsc na 15min kawę ...tu dalej jest tak jak na poczatku zeby sie rozeznac co i gdzie słychać...to trzeba wieczory poświecac na czytanie
tak jak wiekszośc przechodze na styl ..uzywanie ogrodu ...i spotykam sie w ogrodzie z zaprzyjażnionymi ogrodniczkami ....ale zawsze czasu na nagadanie sie brakuje bo 3-5 godz spędzonych w ogrodzie na pogaduchach to jest zdecydowanie za mało
życzę kazdemu nowoprzyjetemu wytrwałości i byciu aktywnym na forum przez wiele lat ( u mnie ponad 6 lat ostatnie 3-4 bardzo intensywne ) jak i w zakładniu i pielegnowaniu ogrodu ...to plan wieloletni i cierpliwośc koniecznie trzeba w sobie wypracować