Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Anusia 09:09, 31 lip 2018

Grześ dzisiaj nocował w domu, dzięki temu mogłam zrzucić zdjęcia z jego telefonu.
Iwonki ogród znajduje się 80km od Malborka w pięknej malowniczej okolicy na pograniczu Kaszub. Chyba tak dobrze umiejscowiłam. W każdym razie okolica piękna. Dookoła lasy, tego mi u nas brakuje. Bezpośredniej bliskości z naturą. Zbyszek wyczekiwał nas, skierował nas na wjazd drugą bramą. Powiem szczerze, że byłam zaskoczona. Wydawało mi się, ze działka jest o wiele większa od naszej. Mieści się na niej duży dom, wolnostojący garaż, warzywnik i przecież jeszcze ogród. Oto moja fotorelacja.
Od strony ulicy czyli wejście główne.

Anusia 09:15, 31 lip 2018

Anusia 09:24, 31 lip 2018

Kiedy robiłam zdjęcia to raz słoneczko wychodziło to z powrotem chowało za chmury. Tutaj moje serce skradły hortensje Phantom w połączeniu z bluszczem.

Anusia 09:33, 31 lip 2018

Myślę, że zrobiłam zdjęcia dość realistycznie, bez żadnego koloryzowania. Wspólnego zdjęcia nie mamy. Byliśmy tak pochłonięci rozmową i upałem. Pomimo, że chmury przysłoniły słoneczko a nawet przez chwilę padał deszcz mimo to na dworze było duszno co odbierało nam siły.
Jeszcze raz dziękujemy, buziaki.
Ewa777 10:05, 31 lip 2018

Fajne spotkanko i ciekawe zdjęcia Ani
Anusia 10:38, 31 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Fajne spotkanko i ciekawe zdjęcia Ani

Ewa zdjęcia robione telefonem. Słoneczko chowało się co chwilę. Biegałam w tą i z powrotem. Iwonka starała się przekazać jak najwięcej informacji o danej roślinie. Wyjechałam bogatsza w wiedzę zarówno w tę ogrodową jak i warzywną.
Malgosik 12:44, 31 lip 2018

Przyjemniej jest pod dębem.
Nadążasz z podlewaniem?
Mi studnia ratuje życie. Bez niej ogrodu bym nie miała.
Ja do konferencji mam jako zapylacza Bonkretę Williamsa.
Malgosik 13:08, 31 lip 2018

Iwk4 napisał(a)

Gosiu, ja mam floksy białe wysokie za rododendronami przy murze. Jeszcze nie kwitną, bo są w półcieniu ...
W szkółce widziałam białe i jakoś mnie nie rzuciły na kolana. Ale są też prawie białe z ślicznymi środkami jak gwiazdki. Nie znam nazwy niestety.
takie
http://static.e-ogrodek.pl/fmfiles/floksy1470235814/floksy-couleur.jpg

Odętkę mam i bardzo lubię. Jeszcze nie kwitnie. Za momencik ...

Deszcz przestał padać po 10 minutach. Czekam na więcej ...

Te białe floksy z różowym środkiem są słodkie!
Jakbym takie spotkała, wzięłabym do ręki.
A odętki powtarzają kwitnienie?
I czy ona się rozłazi?
Kasia_CS 09:19, 01 sie 2018

Iwonko, pisałaś u Ani o gąsieniczkach na różach - też je mam niestety, ale powiem Ci, że niczym nie pryskam - jedynie zbieram albo zgniatam - jak się za późno przyuważy, to psują efekt wizualny liści to fakt, ale chyba zbytnio większych szkód nie robią jeśli się je zbierze na czas.
Iwk4 17:10, 01 sie 2018

Melduję z radością: Pada, leje, jak zwał tak zwał, ale wlasnie podlewa mi ogród.