Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:43, 29 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Osz Ty, cytuję od Mrokasi

Jaką Ty masz wielką tę liatrę!!
eee... czy wielka. Nie wiem. Chyba nie. Ciężka do aranżacji na tym kole. Na brzeg jak kwitnie za duża. W głębi teraz próbuję jak się wpisze w rabatę.
inka74 23:01, 29 kwi 2018

Miało popadać i lipa. Nic nie popadało. Niedawno skończyłam podlewać. I siedzę na fotelu a jeszcze robota mnie w domu czeka...ale nie chce mi się ruszać... w sumie po co...
inka74 23:02, 29 kwi 2018

Żebym zanadto się nie nudziła to skrzynki obsadziłam.
Wiolka5_7 06:47, 30 kwi 2018

inka74 napisał(a)
dollsy kupiłam pierwszy raz 3 lata temu i teraz co roku mam. Ale u mnie nie chcą się rozmnażać więc robię polowanie w B jak pierwsza partia cebul jest.

Moje jedne kwitną drugi rok i fajnie się rozmnożyły, ciekawe co będzie w 3 roku
inka74 06:58, 30 kwi 2018

Ja u ciebie a ty u mnie ))) telepatia
inka74 07:11, 30 kwi 2018

Wczoraj dosyć intensywna niedziela była. Pomalowałam kawał płotu bo już kolor stracił i brzydkie zacieki były. Zmobilizowałam się i za kratkami też maznęłam. Powiem szczerze to już wyższa sztuka akrobacji była. Obcięłam część tulipanów za domem. Dziś muszę z koła exotiki wyciąć ale tak mi ich szkoda, że odwlekam tą chwilę. Poszerzyłam minimalnie różankę i zrobiłam zaoblenie rabaty z krokusami. Chcę tam żurawki Southern Comfort posadzić bo bardzo mi się podoba ich kolor. A krokusy będą pomiędzy nimi. Płyty leżą i czekają na obkopanie. Ale lenia już dostałam. Jeszcze tuje mi tylko zostały do przycięcia i otrzepania. I mniszka z trawnika trzeba eksmitować bo już kwitną. W sumie źle nie jest. Prawie się obrobiłam.
Kasia_CS 09:13, 30 kwi 2018

Podzialala Pani ładnie! Duzo się udało zrobić

Southern comfort miała chyba w szpalerze Anulajda i o ile pamiętam się pozbyła z jakiejś przyczyny, ale za chiny nie pamiętam o co chodziło
inka74 09:23, 30 kwi 2018

Po zimie kiepska była. Czytałam u niej o tym. U mnie ładna jest choć czterech liter teraz nie urywa. Mocno cięłam. Ale w tym roku wszystkie przymarzły. W krokusach to nie będzie mi przeszkadzać.
mrokasia 09:51, 30 kwi 2018

No ładnie pracusiu . W ten upał malowałaś?
Ja miałam kopać i sadzić ale postanowiliśmy pobawić się wodą - umyliśmy taras i wyszorowaliśmy jakieś tajemnicze zacieki na elewacji przy drzwiach wejściowych. A potem szybciorem zakupiliśmy dwie dodatkowe tuje i zdążyliśmy je posadzić przed burzą, która bardziej pogrzmiała niż polała.
Padało u Ciebie wieczorem?
Dorana 11:05, 30 kwi 2018

Ależ cudownie!