Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 06:51, 06 maj 2019

Gosiu - ranny ptaszek z ciebie. U mnie jak kładłam się spać było 1 ale na plusie. Mam pokupowane niecierpki i begonie i petunie - wszystko w domu pochowałam.
Jola nie miała czasu jeszcze wszystkich zdjęć wrzucić. A wczoraj to po 3 godzinach u Danusi jeszcze byłyśmy u Joli i na chwilę do Asi wpadłam.
tulucy 07:07, 06 maj 2019

Co jeden to piękniejszy, pisałam u Joli, że pewnie się złamię jesienią, tylko co ja mam z tymi nornicami zrobić. Ostatnio mi jedna okiem mrugała z dziury, jak szykowałam porcję odstraszacza dla niej. A sadzić w doniczkach jest tak męcząco.

U mnie o 5 rano było +1 na tym w domu. Na rtęciowym też tak, m sprawdzał. Dachy białe nie były nigdzie.
Gosiek33 07:21, 06 maj 2019

inka74 napisał(a)
Gosiu - ranny ptaszek z ciebie. U mnie jak kładłam się spać było 1 ale na plusie. Mam pokupowane niecierpki i begonie i petunie - wszystko w domu pochowałam.
Jola nie miała czasu jeszcze wszystkich zdjęć wrzucić. A wczoraj to po 3 godzinach u Danusi jeszcze byłyśmy u Joli i na chwilę do Asi wpadłam.

ranny, jak padłam wieczorem o 21 do do piątej starczy

szkoda, że w taką pogodę nie mam sił na wycieczki ale bardzo zazdroszczę tych spotkań
Gosiek33 07:25, 06 maj 2019

tulucy napisał(a)
Co jeden to piękniejszy, pisałam u Joli, że pewnie się złamię jesienią, tylko co ja mam z tymi nornicami zrobić. Ostatnio mi jedna okiem mrugała z dziury, jak szykowałam porcję odstraszacza dla niej. A sadzić w doniczkach jest tak męcząco.

U mnie o 5 rano było +1 na tym w domu. Na rtęciowym też tak, m sprawdzał. Dachy białe nie były nigdzie.

właśnie wyciągałam tulipany i hiacynty przekwitnięte z różnych dziwnych miejsc w ogrodzie - większość kwitła w doniczkach, zapomniałam o tym

To Ty mówiłaś, że boisz się truć nornice ze względu na kota? Ale jesteś pewna że ruszy padlinę? Jak się zastanowić to kot jest zwierzęciem łownym i cały instynkt skupia się na łowieniu a nie na zjadaniu
tulucy 07:42, 06 maj 2019

A jakby zdążył złapać zanim ona padnie całkiem? Rozważam tylko jeszcze taką opcję,. żeby te zatrute ziarenka czy tam cukiereczki wkładać bezpośrednio do dziur.
anka_ 07:50, 06 maj 2019

Łucjo mam 3 swoje koty plus 2 przychodnie i cały czas wyłożoną trutkę w budynkach gospodarczych. Do tego sypię w ogrodzie w dziurki (po kilka ziarenek). I nic im nie jest. Kotom znaczy...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 07:52, 06 maj 2019

tak właśnie zrób, czytałam by wkładać do naczynka większego od zakrętki do butelki tylko tak by otwór z trutka skierowany był w tunel. Tak zrobiłam a w innym miejscu leżał płaski kamyk i sprawdził się nawet prościej - nasypałam granulat i przykryłam tym kamieniem. Tylko trzeba wsypywać po kilka ziarenek nie więcej

u mnie w tym rejonie zniknęły granulki i nornice nie buszują - działa?
tulucy 08:02, 06 maj 2019

Jak mnie zdrażnią w tym roku, to pewnie tak zrobię.
makadamia 08:21, 06 maj 2019

Ten dereń jest obłędny. Płatki ma jak pomalowane farbami plakatowymi

Ale i magnolia będzie świetnie wyglądała na rondku
BKosimkArt 09:33, 06 maj 2019

Zawsze mi się marzyło jechać do Holandii ale widzę że wystarczy bliżej do Łodzi
Boskie tulipany!
Iwonko jak było w niedzielę? Masz fotki?