Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

sarenka 18:57, 06 maj 2019

Przepiękne zdjęcia.
Powiem Ci Iwona, że ja kiedyś pracowałam przy tulipanach i od tamtej pory kocham je bardzo bardzo mocno
inka74 21:19, 06 maj 2019

April - wielka szkoda ale czasami tak bywa.

Gosiu - właśnie miałam się pochwalić nowym nabytkiem

Na razie jedna sztuka ale i druga chyba będzie.

Elu - takie elementy nadają klimat naszym zieleńcom.

Megi - ja je uwielbiam. Póki finanse i zdrowie pozwolą - będę sadzić.
Kasia_CS 23:26, 06 maj 2019

inka74 napisał(a)
White Liberstar

Ale piękne, no sztos! Szkoda, że Ci się pomyłki trafiły, bo cudowne są

Zresztą te yellow crown też i chyba wcale nie takie yellow!
makadamia 08:12, 07 maj 2019

Mnie też się te liberstary najbardziej podobają

Kulkę udało Ci się bardzo zgrabną upolować
paniprzyroda 08:19, 07 maj 2019

Z przyjemnością poczytałam relacje z wycieczek. Rogów mi znany i z wiosny, i jesieni, ale w botaniku nie byłam. Może faktycznie w przyszłym roku trzeba to nadrobić
Makusia 09:56, 07 maj 2019

No pięknie- ja mam rzut beretem i nie byłam, a pokazujesz, że naprawdę warto! Koniecznie muszę się wybrać.
Świetnie zareklamowałaś
inka74 10:35, 07 maj 2019

Kasiu_CS - miałam mieć właśnie dokładnie te białe i te kremowe i te różowe i lipa. A tak się na nie nastawiałam. Muszę reklamację napisać bo zła jestem strasznie

Asiu - kuleczka bardzo zgrabna i jeszcze za kwotę, którą jestem w stanie zaakceptować. Cis, który kupiłam do formowania wykorzystam w innym miejscu bo on z 3 lata potrzebuje na taki ładny kulkowaty pokrój.

Mariolu/Pani Przygodo - no pięknie tam jest. Na 100% wrócę

Martek - od ciebie to rzeczywiście rzut beretem. Bardzo fajne miejsca. Ja łapię się na tym, że w pobliżu mam tyle ciekawych miejsc, w których jeszcze nie byłam...
inka74 11:59, 07 maj 2019

Relacji wyjazdowych ciąg dalszy.
W niedzielę największe Twardzielki ogrodowe (zimno było okrutnie) wybrały się na dzień otwarty do Danusi do jej Anglii w Polsce. Bardzo chciałam zobaczyć go na żywo. Ogromny teren, w moim ukochanym klimacie skomponowane rabaty i genialne, cudowne dodatki. Więc ja skoncentrowałam się nie na całości, bo takich zdjęć jak robi Danusia czy dziewczyny to ja nie umiem, tylko na szczegółach. Pogody nie było na dobre zdjęcia więc nie będę Danusinego wątku zaśmiecać moimi przemyśleniami.

A szczegóły - tak jak np. ten cudnie wybarwiony na listkach irys Gerald Darby - zachwycił mnie, znalazłam go do kupienia przez sklep internetowy tylko na razie myślę, gdzie by go wcisnąć, aby było ładnie widać listki na wiosnę. Poluję jeszcze na kilka floksów - nawet nie wiedziałam, że one mogą mieć takie ciemne, cieniowane listki. Chyba na mojej owalnej zmiany zajdą większe niż tylko wysadzenie jabłonki ))

Tulipany w odmianach u nas niespotykanych. Nie przepadam za czerwienią w tulipanach ale takie winne, bordowe, fioletowe z domieszką bordo - cudne są.
tulucy 12:04, 07 maj 2019

Iwonka jak będziesz zamawiać tego irysa, to pamiętaj o mnie, podzielimy się przesyłką
inka74 12:08, 07 maj 2019

Wilczomleczy w tylu odmianach nigdy nie widziałam

Ta roślinka mnie urzekła po prostu. Nie wiem czy to dokładnie to ale wydaje się, że jest to jakaś odmiana kończyny ozdobnej - białej?? Może jest to Isabella? Bardzo podobnie wygląda szczawik ale ma inny kształt listków.