Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Tess 13:35, 22 sie 2012

Elu, jaki ładne zdjęcia robisz
No, kwiatuchy też piękne
Czy z winoroślą cos robisz? Mam nad Rozlewiskiem i nijak sobie poradzic z nią nie mogę, prawie nie owocuje, masy zielonej kupa, rozłazi się po rabatach okolicznych. chyba wyrzucę.

Fajny pomysł z tą taśmą
ell 15:39, 22 sie 2012

Gabriela napisał(a)
Fajna ta taśma do chodzenia. Próbowałaś?

idę spróbować
podobno cholernie trudno utrzymać równowagę ............... zobaczymy
Milka 15:41, 22 sie 2012

piękne zdjęcia i winogrona, jakie wielkie! czyli winko się szykuje
ale masz frajdę z ta taśmą
ell 15:56, 22 sie 2012

Irenko fajna zabawa.............. spróbowałam i młodzież miała ubaw, bo jest ich tam z 10 osób
Ach ,żeby tak byc lżejszym o 10 kilo .......... nawet z moją wagą udało mi się stanąć na taśmie................ ...........z pomocą Olci .................ale nogi chodzą na boki, że hej. Będę ćwiczyć

Andrzej ma kupić pierwszy dymion i może nastawimy winko - zobaczymy.
ell 15:59, 22 sie 2012

popcarol napisał(a)
Przez chwilę się zachmurzyło i cośtam kapnęło, wiatr wiał bardzo porywisty ale tylko chwilę. I poszło dalej, a u nas słonko oby tak zostało!!!
Te białe wrzosy, róże- piękne!!!

U nas dzisiaj burze gonią dookoła - zero deszczu.
A wrzosy ładnie się przyjęły - bałam się, że nie przeżyją przeprowadzki, bo to stare duże krzaki, ale wygląda na to, że się udało.
ell 16:10, 22 sie 2012

Tess napisał(a)
Elu, jaki ładne zdjęcia robisz
No, kwiatuchy też piękne
Czy z winoroślą cos robisz? Mam nad Rozlewiskiem i nijak sobie poradzic z nią nie mogę, prawie nie owocuje, masy zielonej kupa, rozłazi się po rabatach okolicznych. chyba wyrzucę.

Fajny pomysł z tą taśmą

Teresko nie wyrzucaj. Musisz ją tylko radykalnie przyciąć i to teraz. Wybrać kilka pędów, które podwiążesz do podpory (nie wiem co tam masz). Ja podwiązałam do ogrodzenia. Na wiosnę jak wypuści nowe pędy i zawiąże po dwie kiście na każdym, to przytniesz je na dwa liście powyżej kwiatostanów. U mnie się sprawdziło i wszystkie kiście są całkiem spore i odpowiednio doświetlone. Białe winogrona są b.słodkie - zupełnie się tego nie spodziewałam, że i w Polsce można wyhodować takie smaczne i całkiem spore.
Spróbuj i nie bój się ciąć, bo winorośl rośnie jak chwast - przynajmniej w południowej części kraju.
Tess 16:13, 22 sie 2012

Elu, dziekuję
a masz może gdzieś zdjęcie tej winorośli z perspektywy, żebym zobaczyła, jak to wygląda?
Pędy to mam zostawić tegoroczne?
ell 16:18, 22 sie 2012

Niekoniecznie tegoroczne. Spróbuję zrobić jakieś zdjęcie.
ell 16:43, 22 sie 2012

Nie jestem ekspertem, ale rosną ładnie

ell 16:46, 22 sie 2012

i drugie

Nie wiem czy pomogłam - ciężko to pokazać teraz na zdjęciach, bo kiście są ciężkie i obciążyły pędy