Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

EPODLAS 21:43, 15 lut 2013

Elu, że twoje zakupy to przeważnie nasiona warzyw. Jestem wielką miłośniczką własnego warzywniaka. Poświęcam mu dużo czasu. Ale ty uprawiasz takie warzywa, których ja nie ma. Jesteś profesjonalistka w uprawie warzyw.
mira 22:12, 15 lut 2013

Elu jakbyś nie doczytała to chciałabym Ci podziekować za podpowiedź żeby w trawy wkomponowac rozchodniki - posłuchałam i też tak uczyniłam i dziękuę

a zakupy nasionkowe fajne - to pierwszy krok w realizacji planów ogrodowych - bedę śledziś bo ja marny jestem warzywny ogrodnik ale mam zamiar to zmienić

pozdrawiam
alinak 22:22, 15 lut 2013

Elka humor mi wraca ,bo plecki mniej bolą . teraz wiosna może już przychodzić ...aha kupiłam dzisiaj całą kupę nasion .
ell 06:51, 16 lut 2013

ja zaraz lecę po kolejne, bo zapomniałam o kobei , więc znając siebie przytargam jeszcze inne. Muszę poćwiczyć rozciąganie ................. ogródka w szerz i wzdłuż

a z moimi też już lepiej - tyłek ruszyłam na ćwiczenia .... dziewczyny się ucieszyły, że wraca syn, a raczej córa marnotrawna.
ell 07:57, 16 lut 2013

Ciągnie wilka do ogrodu

Poszłam zaglądnąć jak tam moje roślinki się mają i czy wiosna nadchodzi.
Jeszcze sporo śniegu i niestety żadnych cebulkowych pod grubą śnieżną warstwą jeszcze nie widać.

rododendron wygląda całkiem dobrze

róże w tym roku wyglądają bardzo dobrze - nic nie przemarzło

wszystkie rośliny jeszcze śpią
ell 08:04, 16 lut 2013

moją gruszę wiatr wygiął - muszę ją na wiosnę podwiązać i wyprostować

kącik malinowy - już czekam na czerwiec

a z drugiej strony ławeczki znalazła miejsce jabłoń przesadzona z miejsca gdzie powstała wiata - zaczynam eksperyment z formowaniem - będzie prowadzona blisko przy płocie tak żeby nie zabierała dużo miejsca, którego nie mam
Mam nadzieję, że się przyjęła - jak na razie wygląda dobrze.
Urszulla 08:06, 16 lut 2013

Ładnie uformowałaś jabłonkę
ell 08:10, 16 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Elu, że twoje zakupy to przeważnie nasiona warzyw. Jestem wielką miłośniczką własnego warzywniaka. Poświęcam mu dużo czasu. Ale ty uprawiasz takie warzywa, których ja nie ma. Jesteś profesjonalistka w uprawie warzyw.

Bożenko wcale, a wcale nie jestem profesjonalistką w tym względzie. Ja po prostu uwielbiam rano wyskoczyć do ogródka i zerwać sobie coś do kanapki. A że miejsca u mnie jak na lekarstwo, to zaczynam kombinować i eksperymentować np. z sałatowymi obwódkami.
ell 08:18, 16 lut 2013

mira napisał(a)
Elu jakbyś nie doczytała to chciałabym Ci podziekować za podpowiedź żeby w trawy wkomponowac rozchodniki - posłuchałam i też tak uczyniłam i dziękuę

a zakupy nasionkowe fajne - to pierwszy krok w realizacji planów ogrodowych - bedę śledziś bo ja marny jestem warzywny ogrodnik ale mam zamiar to zmienić

pozdrawiam

Ja również pozdrawiam i już kombinuję, gdzie takie zestawienie sobie wcisnąć.
To znaczy już wykombinowałam,ale nie wiem jak na to zareaguje Andrzej - oj będzie wojna na wiosnę.
Myslę, że przy tarasie zaraz za ławeczką do siedzenia i do tego jeszcze coś na wyższej nodze - może pomyślę o świdośliwie, o której już marzę kolejny sezon, a miejsca wcale mi nie przybywa od tego myślenia
ell 08:21, 16 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Ładnie uformowałaś jabłonkę

Ula dziekuję - mam nadzieję, że się przyjęła.
Andrzej już na nią psioczył, bo dla niego drzewo owocowe to ogromne drzewo i nic do niego nie przemawia, że będzie przycinane i prowadzone przy płocie - może jednak uda mi się go powstrzymać przed wykopaniem tej jabłonki.