Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 12:16, 26 lip 2016

Na mojego chłopa nie mogę narzekać, ale jeśli chodzi o ogród to na razie cierpliwości nie ma Asia a tak nieśmiało zapytam Cię czy może nie zerknęłabyś na ten moj prostokącik do obsadzenia i nie powiedziałabyś mi gdzie byś widziała u mnie drzewka? Bo ja mam wrażenie, że się uparlam na ten mój jeden sposób i zdewniał mi umysł Chciałam kilka grabów fastigiata i 2/3 śś obok siebie. Muszę mieć też żywopłot w niektórych miejscach, żeby osłonić się od widoku, bo mój chce bez gaci latać, a tu piesze wycieczki obok nas chodzą Ja spróbuję zrobić fotkę panoramiczną z tarasu, żeby pokazać gdzie co trzeba osłonić.
nawigatorka 12:31, 26 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Na mojego chłopa nie mogę narzekać, ale jeśli chodzi o ogród to na razie cierpliwości nie ma Asia a tak nieśmiało zapytam Cię czy może nie zerknęłabyś na ten moj prostokącik do obsadzenia i nie powiedziałabyś mi gdzie byś widziała u mnie drzewka? Bo ja mam wrażenie, że się uparlam na ten mój jeden sposób i zdewniał mi umysł Chciałam kilka grabów fastigiata i 2/3 śś obok siebie. Muszę mieć też żywopłot w niektórych miejscach, żeby osłonić się od widoku, bo mój chce bez gaci latać, a tu piesze wycieczki obok nas chodzą Ja spróbuję zrobić fotkę panoramiczną z tarasu, żeby pokazać gdzie co trzeba osłonić.
czekam.zatem na dotke i jeszcze raz wstaw ten Twoj rysunek z zarysem rabat i stronami swiata.napisz tez co musi byc
Rojodziejowa 13:36, 26 lip 2016

No to zacznijmy od działki i umieszczenie względem stron świata

Ścieżkę jednak trochę przesunę i będzie tak:

Widok z tarasu
I z podskoku z tarasu

Jak widać jesteśmy odsłonięci dla spacerujących, będziemy jeszcze bardziej jak zrobimy ten drugi poziom. Więc trzeba dziabnąć chyba żywopłot, a że mój chłop jest z tych jeszcze bardziej niecierpliwych niż ja chce obsadzić thujami, tylko myślę, że niekoniecznie dookoła
Za trampoliną jak widać kończą się thuje, ale chyba je trzeba przedłużyć do końca tego poziomu.

Rabaty miały być tak, jak rysunku poniżej, ale teraz kompletnie mi się odwidziało to wszystko
Graby 3 - 4 sztuki miały być równolegle do żywopłotu

Mają się pojawić śś w ilości 2-4 sztuki, ewentualnie Drummonidi
Mamy się przesłonić żywopłotem, który ma być z kórnika, a miejscami dałabym dereń biały, ale jestem baaarrrrdzo otwarta na sugestie
Rojodziejowa 17:32, 26 lip 2016

Żeby nie było, że się obijam, dziś podejmuje kolejne próby ogarnięcia tego mojego skrawka ogrodu. Tym razem nie rabatki pipidówki, tylko cale pasy obsadzone. To jest poziom pierwszy.

nawigatorka 19:48, 26 lip 2016

mój pomysł
nawigatorka 19:51, 26 lip 2016

graby w żwirku
https://pl.pinterest.com/pin/89157267602269474/

i jak dla mnie te waskie rabaty są zbyt wąskie.
co do placu to bylebyś się z kiełbasa nie nachodziła za daleko
nawigatorka 19:52, 26 lip 2016

a i nie wiem jakie piętro jest na Twoim rysunku ale rysuj częściej - pieknie
Rojodziejowa 20:05, 26 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
a i nie wiem jakie piętro jest na Twoim rysunku ale rysuj częściej - pieknie

To jest widok z tarasu. Dzięki
Rojodziejowa 20:06, 26 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
graby w żwirku
https://pl.pinterest.com/pin/89157267602269474/

i jak dla mnie te waskie rabaty są zbyt wąskie.
co do placu to bylebyś się z kiełbasa nie nachodziła za daleko

Tak, mam to w pinach i uwielbiam
nawigatorka 20:08, 26 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)

To jest widok z tarasu. Dzięki
ale nabplanie masz tam trawnik a nie rabate.tez myslalam o rabacie ale myslalam ze chcesz trawnik.choc. z rabata kepiej.a przejscie z boku bedzie jakies?