Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Gdanszczanka 00:23, 26 lip 2016

Asia nie martw się - nie ty jedyna. Mam w odległości ok 20km szkółkę, rośliny piękne, całkiem duży wybór ale ceny okrutne.
Przez net za to boję się kupić większe okazy (drzewa, krzewy) bo wolę pooglądać i wybrać sama no i jest pat

Swoją drogą trzymam kciuki, żebyś zrealizowała swoje sześcianowe wizje
Będzie mega!

No i współczuję współpracy z teściem - w rodzinie ciężej wyegzekwować takie sprawy

jolka 07:39, 26 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Ja to mam wrażenie, że mieszkam w jakimś ciemnogrodzie ogrodniczym, bo tu mało co jest, a jak już jest to zazwyczaj bez opisanej odmiany :/ Świdośliwę to chyba będzie cud upolować większą niż ten krzaczek kupiony wysyłkowo.

Hej Asia, aż się wróciłam do pierwszej strony, żeby zobaczyć w jakich to okolicach ten ciemnogród ogrodniczy się mieści U mnie nie jest aż tak źle, a blisko Ciebie Poczytałam o zmaganiach z budowlańcami, spóźniających się terminach i teściu Każdy ma chyba jakieś przejścia przy budowie domu. U mnie największa wtopa to był gość od ogrodzenia (uff.. straszny kręt i partacz, mało w sądzie z nim nie skończyłam!!), ale na szczęście już wszystko powyprowadzaliśmy. Pozdrawiam po sąsiedzku

Rojodziejowa 09:21, 26 lip 2016

Gdanszczanka napisał(a)
Asia nie martw się - nie ty jedyna. Mam w odległości ok 20km szkółkę, rośliny piękne, całkiem duży wybór ale ceny okrutne.

Tak sobie myślę, że może ja mam za duże wymagania Miskanta Gracillimusa nie spodziewałam się, a kupiłam, ale kosztował 15zł, chyba że ja się łudzę że można taniej, a to są normalne ceny? Dereń biały był tylko w jednym miejscu i to w jednym tylko gatunku, świdośliwa no name. Drummondi po jednej sztuce w dwóch miejscach, grabów to nie widzieli. Jak pytam o Pashminę, to na mnie oczy wywalają jakbym śpiewała w suahili.

Gdańszczanka kciuki się bardzo przydadzą Cieszę się, że mnie tu motywujesz

Rojodziejowa 09:28, 26 lip 2016

jolka napisał(a)

Hej Asia, aż się wróciłam do pierwszej strony, żeby zobaczyć w jakich to okolicach ten ciemnogród ogrodniczy się mieści U mnie nie jest aż tak źle, a blisko Ciebie Poczytałam o zmaganiach z budowlańcami, spóźniających się terminach i teściu Każdy ma chyba jakieś przejścia przy budowie domu. U mnie największa wtopa to był gość od ogrodzenia (uff.. straszny kręt i partacz, mało w sądzie z nim nie skończyłam!!), ale na szczęście już wszystko powyprowadzaliśmy. Pozdrawiam po sąsiedzku

Jolka, to może ja jeszcze nie jestem zorientowana ogrodniczo w terenie. To ja Cię proszę jak możesz, podaj na priv namiary na Twoje ulubione sprawdzone szkółki
wrobelki 09:31, 26 lip 2016

Masz priva Asia
Rojodziejowa 09:47, 26 lip 2016

wrobelki dzięki :*
wrobelki 09:53, 26 lip 2016

Proszę może się przyda W drugiej możesz pytać też o graby na kostki
nawigatorka 11:49, 26 lip 2016

Czesto konkretne odmiany nie sa latwe do zdobycia.trawy np choc coraz bardziej popularne czesto sa za drogie. Za gracka zazwyczaj zaplacisz 10 zl.za wiekszego 15.czasem warto kupic mniejsze szczegolnie gdy kupujesz wieksze ilosci.albo pokusic sie o zakupy internetowe.troche sprawdzonych sprzedawcow tu mamy.podobnie z rozami.
Uwierz mi ze mozna szukac odpowiedniej rosliny czasem i rok ale nie warto rezygnowac z planu i szukac zastepnikow.upartosc poplaca
Ja np szukalam rozchodnika stardust pol roku i dostalam dzieki osobom z forum z drugiego konca polski.po swidosliwy M jechal do szczecina.kazdy ma tu sporo takich hostori na koncie
Rojodziejowa 12:07, 26 lip 2016

Haha już widzę mojego jak jedzie. On ostatnio się wściekał, że ja 40km chce jechać do szkółki
No nic... będzie musiał się przyzwyczaić. A Ty masz lamarckii czy jakąś inną?
nawigatorka 12:09, 26 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Haha już widzę mojego jak jedzie. On ostatnio się wściekał, że ja 40km chce jechać do szkółki
No nic... będzie musiał się przyzwyczaić. A Ty masz lamarckii czy jakąś inną?
mam lamarca.
Przyzeyczai sie.moj M sam proponuje ze pojedzie bo to dla niego nie problem