Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 21:26, 26 lip 2016

Aż porysować! Pomysły masz super, więc jakby Ci ścieżka nie grała to rysuj inaczej Teśc daje czadu, więc do wykonywania daleko :/
amelia_b 05:54, 27 lip 2016

Hej. Mijamy się gdzieś na wątkach. Projekt domu to masz może " na wspólnej"? Fajny ogród powstanie.pozdrawiam
siakowa 07:29, 27 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Żeby nie było, że się obijam, dziś podejmuje kolejne próby ogarnięcia tego mojego skrawka ogrodu. Tym razem nie rabatki pipidówki, tylko cale pasy obsadzone. To jest poziom pierwszy.

nie noooooo szacuuuuun! mam ochote przekopać pół ogrodu
AniMa 08:14, 27 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Żeby nie było, że się obijam, dziś podejmuje kolejne próby ogarnięcia tego mojego skrawka ogrodu. Tym razem nie rabatki pipidówki, tylko cale pasy obsadzone. To jest poziom pierwszy.

Sam rysunek powala, już widzę jaki będzie real
makadamia 09:22, 27 lip 2016

Rysunek śliczny, choć nie za bardzo umiem go odnieść do planu

Ale ten ostatni projekt, z placykiem na dole, bardziej mi się podoba i uważam że ścieżka jest poprowadzona super.

Jedno mam tylko zastrzeżenie - na tym wąskim pasku między żywopłotem a domem (na górze rysunku) nie robiłabym trawnika tylko rabatę. Poza tym świetnie
Rojodziejowa 09:34, 27 lip 2016

amelia_b napisał(a)
Hej. Mijamy się gdzieś na wątkach. Projekt domu to masz może " na wspólnej"? Fajny ogród powstanie.pozdrawiam

Witaj Amelio Dom to Sielanka z Horyzontu dość mocno przerobiona w środku i z podniesioną ścianą kolankową. Teraz to bym już takiego wejścia dworkowego nie robiła. Na etapie kiedy go wybieraliśmy to mi nie przeszkadzało Potem jedyne co mogliśmy zrobić to kolumny kanciaste zamiast okrągłych. Stoi względem drogi tak, że widać tylko bryłę stodoły Kiedyś mam nadzieję zabiegami "elewacyjnymi" go trochę unowocześnić

A co do ogrodu to taką mam nadzieję
Rojodziejowa 09:35, 27 lip 2016

siakowa napisał(a)
nie noooooo szacuuuuun! mam ochote przekopać pół ogrodu

Z takich ust to usłyszeć! Dzięki Siakowa
Rojodziejowa 09:50, 27 lip 2016

makadamia napisał(a)
Rysunek śliczny, choć nie za bardzo umiem go odnieść do planu

Ale ten ostatni projekt, z placykiem na dole, bardziej mi się podoba i uważam że ścieżka jest poprowadzona super.

Jedno mam tylko zastrzeżenie - na tym wąskim pasku między żywopłotem a domem (na górze rysunku) nie robiłabym trawnika tylko rabatę. Poza tym świetnie

makadamia a widzisz ten pasek zupełnie mi wyleciał z głowy. Ja to bym szczerze powiedziawszy zrobiła tam żwir. Ten pasek względem tarasu jest trochę niżej i jakoś muszę do thui mieć dojście

A co do umieszczenie na planie, to rysunek jest zrobiony z perspektywy stojącego na tarasie.
siakowa 10:02, 27 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)

Z takich ust to usłyszeć! Dzięki Siakowa

hihi miło mi ale chyba wyolbrzymiasz te usta
mam nadzieję że wytrwasz, odważne plany. ja miałam takie na początku ale w wyniku zbyt dużej liczby inspiracji nakokoszkowałam zmieszałam wszystkie i wyszło jak wyszło
Rojodziejowa 10:09, 27 lip 2016

siakowa napisał(a)

hihi miło mi ale chyba wyolbrzymiasz te usta
mam nadzieję że wytrwasz, odważne plany. ja miałam takie na początku ale w wyniku zbyt dużej liczby inspiracji nakokoszkowałam zmieszałam wszystkie i wyszło jak wyszło

Wyszło pięknie
Inspiracje to jest zmora. Z jednej masz się na czym wzorować i wybierać, co Ci odpowiada, a z drugiej to tyle jest pięknych rzeczy, że człowiek nie potrafi się zdecydować No i oczekiwania ma się też chyba wygórowane.

Ja mam nadzieję, przede wszystkim, że wyjdzie mi z tego coś, w czym będę się dobrze czuła. Najbardziej obiawiam się właśnie tego, że dam wszystkiego za dużo