Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 19:28, 30 lip 2022

antracyt napisał(a)
Wyjątkowo ciekawe odkrycie. Mam nadzieję, że maluchy mimo przeprowadzki, się wyklują

My też mamy taką nadzieję
Ale bardzo lubię takie odkrycia przyrodnicze. Jak jakiegoś owada znajdziemy, pod mikroskopem go oglądamy. Chciałabym w nich obudzić ciekawość świata. Życie na wsi chyba to ułatwia
Rojodziejowa 19:29, 30 lip 2022

April napisał(a)

No nie mogłam się oprzeć żeby nie zacytować. Niezwykle interesujący kolor. O takiej róży nie da się powiedzieć że jest żółta. Cudna
Bardzo jestem ciekawa jak rabata wyjdzie w realu. To będzie hicior

Też jestem ciekawa, jak to wyjdzie
Rojodziejowa 19:42, 30 lip 2022

MartaCho napisał(a)
Asia, ależ Ty nowe trendy wyznaczasz! Piękna róża, ciekawa jestem bardzo tej rabaty!
Nie wiem, co ostatecznie masz w planie, ale jeśli potrzebowałabyś stipę na skarpę to chętnie oddam nadwyżki.

Martuś, jestem chętna na nadwyżki, jak nie na skarpę, to na okolice skarpy

Kasya 10:40, 31 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Przełożyłam jaja do doniczki z tym samym podłożem, w którym siedziały i zakopaliśmy w innymi miejscu. Mam nadzieję, że to im nie zaszkodzi.

Ja pare lat temu znalazłam jaja zaskrońca
Niestety wbijając łopatę cześć uszkodziłam
Długo się zastanawiałam co to, wygladaly trochę jak pieczarki w kształcie jajek, były w korze
Rojodziejowa 13:02, 31 lip 2022

Kasya napisał(a)

Ja pare lat temu znalazłam jaja zaskrońca
Niestety wbijając łopatę cześć uszkodziłam
Długo się zastanawiałam co to, wygladaly trochę jak pieczarki w kształcie jajek, były w korze

Ja zazwyczaj właśnie w takich momentach z Google Lens startuję Aż sprawdziłam jak wyglądają jaja zaskrońca. Te były podobne, ale mniejsze.
MartaCho 14:00, 31 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Martuś, jestem chętna na nadwyżki, jak nie na skarpę, to na okolice skarpy

Juppi, będzie spotkanko

Jak będziesz się wybierać w naszą stronę, to daj znać!
Martka 15:27, 31 lip 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie przekopuj, nakryj namoczonym kartonem, jaszczurka się wygrzebie, a Ty chwasty zadusisz, potem rośliny posadzisz i zasypiesz korąSzkoda takich sprzymierzeńców tracić

Sylwia, no dig znam, ale nie sprawdzi się w tym miejscu, bo pod trawnikiem (łączka jest efektem pozostawienia kawałka bez koszenia) jest siatka na krety. Muszę ją wyjąć, a bez kopania nie dostanę się, niestety. Muszę zerwać darń. Rozważam teraz optymalny termin prac, mam przeczucie, że w tej łączce jaszczurki nie schroniły się dla samego pożywienia... przeczytałam, że młode wykluwają się mniej więcej na przełomie sierpnia-września, ale wrzesień mam mocno wyjazdowy. Muszę to zgrać.
sylwia_slomc... 22:55, 31 lip 2022

A jak się wyklują to rozchodzą się po terenie czy przesiadują jeszcze w tych norkach...?
Rojodziejowa 16:12, 01 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
A jak się wyklują to rozchodzą się po terenie czy przesiadują jeszcze w tych norkach...?

Tego nie doczytałam. Myślę, że się rozchodzą.
Młode muszą sobie radzić same.
ajka 21:58, 01 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)
A jakieś 2,5m

To jest klon ginnala? Przepiękny. Z mojego została praktycznie jedna gałąź po tym jak zachorował. Ale nigdy nie był taki gęsty jak twój.