Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Ewa777 13:12, 07 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)

W Hortulusie tyle miejsca, że co rusz będzie pewnie pojawiać się coś nowego. Następne w kolejce ogrody Kapias Planuję je odwiedzić jeszcze w sierpniu

To się rozpędziłaś
A w Wojsławicach już bylaś?
Rojodziejowa 13:24, 07 sie 2022

Ewa777 napisał(a)

To się rozpędziłaś
A w Wojsławicach już bylaś?

No niestety nie Ale prędko tam nie będę. Trochę za daleko. Teraz przy okazji pobytu nad Bałtykiem udało się zaliczyć Hortulus. Kapiasa mam bliżej, więc tam łatwiej mi dotrzeć kiedykolwiek.
Rojodziejowa 22:58, 08 sie 2022

Też po powrocie po kilkudniowej nieobecności pierwsze co to robicie obchód, żeby sprawdzić, jak się wszystko ma?
ajka 23:33, 08 sie 2022

Ładne te ogrody, nigdy o nich nie słyszałam, ale to nie moje okolice. W labiryntach też nigdy mi nie było dane być, a szkoda.
Martka 23:44, 08 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Też po powrocie po kilkudniowej nieobecności pierwsze co to robicie obchód, żeby sprawdzić, jak się wszystko ma?

No ba!
Obowiązkowo! Z sekatorem i aparatem w zestawie.
Kordina 10:08, 09 sie 2022

Dzięki za wycieczkę po Hortulusie, coś pięknego! Zachwyconam Szkoda, że nie bliżej mnie, w obie strony 8-9 h jazdy...
Wiolka5_7 10:34, 09 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)

No ba! ogrodniczka na wczasach o niczym nie myśli tylko o ogrodzie
Rojodziejowa 10:41, 09 sie 2022

Kordina napisał(a)
Dzięki za wycieczkę po Hortulusie, coś pięknego! Zachwyconam Szkoda, że nie bliżej mnie, w obie strony 8-9 h jazdy...

to i tak bliżej niż ode mnie
Mieszkaliśmy 12km od ogrodów, więc grzech byłoby nie zobaczyć.

*

Ogród był podlewany i wygląda całkiem ok. Jeden krzaczek w doniczce został przeoczony, ale wszystko pozostałe pięknie rośnie.

Nowa rabata, jeszcze mało „pokazowa” ale wszystko żyje i ma się dobrze

Schneeküsschen do tej pory z pojedynczymi kwiatuszkami aktualnie ma kiście

W jeżówkach w koncu kwitnie green jewel.
Misy pordzewiały, ale zastanawiam się, czy zostawić je tak, czy jednak malnąć je jakim hammeritem, żeby były czarne. Obie opcje wizualnie są jak dla mnie ok, ale to nie corten, więc alurst tu ten nalot niekoniecznie w dalszej perspektywie może być dobry.

Rabata cienista hortensjowa już wygląda fajnie. Jestem z niej bardzo zadowolona.

Za rok myśę, że już będzie busz
Rojodziejowa 10:46, 09 sie 2022

A teraz proszę o opinię
W tym miejscu za donicami wzdłuż białej ściany planuję rabatę retro z różami.
Na razie wymyśliłam tak, że w donicach dam trzcinnika Overdam, a przed nim obiedkę tak jak ustawiłam.
Jakieś za/przeciw?
Martka 10:46, 09 sie 2022

Misy cudne! Ja je przegapiłam?!?
Napiszesz mi na priv źródło?
Ja bym pociągnęła hammeritem. Otoczenie ich prezentuje się uroczo, zwiewnie, spójnie. Cienista z hortensjami za rok będzie rozsadzała przestrzeń bujnością pamietam, jak sadziłaś.
Bardzo przyjemne obrazki pourlopowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies