Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Nett 20:38, 26 lut 2017

Gosiu ja też dzisiaj sprzątałam. Najwyżej będziemy się nawzajem pocieszać.
anbu 21:41, 26 lut 2017

O rany ale wielkie te czosnki Wiosna pełną parą
AniMa 09:11, 27 lut 2017

Ale czochy duże
alis 09:12, 27 lut 2017

Ale imponujące czosnki, u mnie czosnków nie widać nic a nic.
malgol 09:20, 27 lut 2017

Zana napisał(a)
Wiosenne czosnki pod jesienną pierzynką. Nieźle Ci już urosły.
Gdzie robiłaś zakupy w stolicy? Jeju, jak ja już tęsknię do tej ogrodowej roboty! U nas w piątek spadł śnieg, no załamka. A w sobotę miałam pojechać do ogrodu, żeby już coś powoli zacząć sprzątać.

Aniu, ja już chyba śniegu bym nie zniosła, brr.
A zakupy robiłam w Piasecznie, właściwie pod Pisecznem .Nazwe mogę na priv podac bo tu chyba nie wolno
malgol 09:31, 27 lut 2017

Nett napisał(a)
Gosiu ja też dzisiaj sprzątałam. Najwyżej będziemy się nawzajem pocieszać.

Aneta, u nas już ciepło to wszystko się budzi wiec chyba z tym sprzątaniem nie przesadziłyśmy. Wycięłam stare byliny, co grubszą warstwę liści zdjęłam z rosnących cebul , przycięłam tez trzcinniki bo wydaje mi się ,że już zielone widziałam pomiędzy suchymi liścmi. Z reszta zaczekam kilka dni ,ale chyba niedługoJak przyjdą przymrozki w kwietniu to i tak nic się na to nie poradzi bo już wszystko będzie urosnięte a liscie posprzatane
Kawa 10:31, 27 lut 2017

Gosia no u Ciebie to już wiosna w pełni

Nett 10:42, 27 lut 2017

Gosiu ja bardzo intuicyjnie podchodzę do prac ogrodowych. Jak już mnie denerwują gnijące liście, to je sprzątam po prostu. Wczoraj posprzątałam w warzywniku, bo już nowa pietruszka urosła, truskawki oczyściłam ze starych liści, tez przycięłam trzcinnika bo zielony w środku jest i pościnałam część traw, bo po prostu bałagan robiły.
Tulipanki u mnie wystawiły kiełki w jednym miejscu tylko, ale największym zaskoczeniem były kiełki piwonii...
Natomiast kompletnie nie widać krokusów i czosnków olbrzymich. Tak dużo ich posadziłam a nie widac żadnego. Nie wiem dlaczego.
malgol 10:48, 27 lut 2017

Kawa napisał(a)
Gosia no u Ciebie to już wiosna w pełni

No sama się zdziwiłam
malgol 10:51, 27 lut 2017

Nett napisał(a)
Gosiu ja bardzo intuicyjnie podchodzę do prac ogrodowych. Jak już mnie denerwują gnijące liście, to je sprzątam po prostu. Wczoraj posprzątałam w warzywniku, bo już nowa pietruszka urosła, truskawki oczyściłam ze starych liści, tez przycięłam trzcinnika bo zielony w środku jest i pościnałam część traw, bo po prostu bałagan robiły.
Tulipanki u mnie wystawiły kiełki w jednym miejscu tylko, ale największym zaskoczeniem były kiełki piwonii...
Natomiast kompletnie nie widać krokusów i czosnków olbrzymich. Tak dużo ich posadziłam a nie widac żadnego. Nie wiem dlaczego.

a widzisz, a ja piwonii nie obejrzałam, jeszcze liścmi zasypane. A krokusy to musiałam sama znaleźć bo tez widoczne nie były. Myslę, że to może zależeć od stopnia nasłonecznienia danego miejsca. U mnie w niektórych miejscach sa prawie niewidoczne a w innym juz duże. Czosnki tez u mnie tylko niektóre wychodzą...może to kwestia odmiany?