Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 10:54, 23 mar 2017

Dana, a może podlewanie z trawnika zahacza o brzeg rabaty i mu szkodzi? ale jakos to tez nie wydaje się prawdopodobne... albo skoro na brzegu to może ktos albo cos po nich depcze?
Nett 13:31, 23 mar 2017

Gosiu a jak będziesz przesadzała różę, to podcinasz jej tez korzenie, czy tylko łodygi z góry?
malgol 13:58, 23 mar 2017

No dobre pytanie tez nad tym myślałam i wczoraj po wykopaniu włożyłam na razie do wiadra z woda i dzisiaj musze podjąć decyzję.
Co radzisz? W Maji w ogrodzie widziałam kiedyś ,że jakiś ogrodnik przycinał i górę i korzenie...
Nett 15:00, 23 mar 2017

malgol napisał(a)
No dobre pytanie tez nad tym myślałam i wczoraj po wykopaniu włożyłam na razie do wiadra z woda i dzisiaj musze podjąć decyzję.
Co radzisz? W Maji w ogrodzie widziałam kiedyś ,że jakiś ogrodnik przycinał i górę i korzenie...

Na pewno przycina się jak się sadzi róże z gołym korzeniem, a takie kopane z bryłą nie wiem....
malgol 15:12, 23 mar 2017

A no właśni! I kogo tu spytać? Może Ewę z doświadczalni rózanej?
ren133 10:53, 24 mar 2017

malgol napisał(a)
No to mnie pocieszyłas choc moje w takiej fazie już 2 tydzień...Zdąża przed latem?...

Mam nadzieję, ze dzisiaj sie otworzyły bo piękne słonko mam a Ty?
Anda 10:59, 24 mar 2017

malgol napisał(a)

Gosiu nie widzialam wczoraj, ze mialas dylemat i ze roza juz byla wykopana. Dobrze, ze spytalas u mnie Na przyszlosc jeszcze taka uwaga, jak wykopujesz roze z ogrodu z bryla korzeniowa (jak najwieksza), to juz nie wkladaj jej do wody, bo cala ziemia odleci i wszystkie korzenie, nawet te, ktorych nie obcielas szpadlem przy wykopywaniu, beda na nowo musialy sie ukorzeniac w ziemi. Rozy pewnie nic sie nie stanie, tylko troche dluzej bedzie trwalo ukorzenianie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 13:11, 24 mar 2017

Dzieki Ewa za rady.Mam nadzieję,że jej nie zaszkodzę tym szokiem, ale nie miałam co z nia zrobić. Ciemno już było, nie zdążyłam z sadzeniem i stąd ten pomysl z woda.W weekend kolejne będę przesadzać to już zrobie jak radzisz
malgol 13:12, 24 mar 2017

ren133 napisał(a)

Mam nadzieję, ze dzisiaj sie otworzyły bo piękne słonko mam a Ty?

Reania , u mnie tez piękne słońce Az się nie chce w pracy siedzieć.Oby krokusy zaczekały aż wrócę
malgol 16:49, 25 mar 2017

Dziewczyny, no więc mam obeliski do róż i Anabelek. Strzelilam fotkę telefonem także sorry za jakość
To różany dla Graham Thomas

A ta pod Anabelke Mówiłam że żaden wynalazek i wygląda jak klatka dla kanarka? Ma 120 cm wys i chodzi o to żeby gałęzie hortensji ulozyly się na kopule.

Można oczywiście nastawić na krzak, wtedy gałęzie powylaza między szczebelkami albo ustawić pomiędzy 2-3 krzewami i sąsiednie gałęzie będą kladly się na kopule nie kładąc się na ziemię. Szczególnie w środku kepy