Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Mira104 08:00, 11 maj 2017

Z tego co pamiętam, pączki były żółtawe, bo byłam zła, że żółtki mi wcisnęli. One zmieniają kolor i w sumie są bardzo ciekawe z tą nutką różu. U mnie są jeszcze w pączkach, w sumie to są późne tulipany, kwitną na końcu (przynajmniej u mnie)
JoannaDe 08:08, 11 maj 2017

Gosiu , a ja u Ciebie się nie witałam? Bo mam Ciebie w obserwowanych Od Nety przylazłam i myślałam że sie witałam oficjalnie.

To sie teraz witam.
Ciski przycięte?

Ps. A skąd jesteś bo ja rodzinne strony to Szczecin.
malgol 08:23, 11 maj 2017

Joasiu, tez Cie witam serdecznie u siebie Ciski nie przycięte bo codziennie leje, ale w sobote to zrobię...z bólem serca.
Ja od kilku lat mieszkam w Dobrej ,ale całe zycie mieszkałam w Szczecinie
malgol 08:25, 11 maj 2017

Mira, witam bo chyba pierwszy raz widze Cie u siebie?
Pocieszyłaś mnie z tymi tulipkami już prawie je znielubiłam
Mira104 22:10, 11 maj 2017

Tak jestem 1 raz, bo czytam, że sporo osób nacięło się jesienią na tulipany EL i wszyscy mają czerwone (razem ze mną) Dziś przypatrzyłam się tulipanom ( 2 sezon), są żółte i na dodatek mają mniejsze główki kwiatowe, w sumie nic szczególnego, ale z tego co pamiętam one są jak wino, czy bardziej dojrzałe, tym ładniejsze. Jutro zrobię zdjęcie i wstawię je u siebie, żeby Ci nie zaśmiecać wątku
paola1a 22:21, 11 maj 2017

Ja również dołączam do grupy , która została uraczona oszukanymi EL, moje też są czerwone
Konieczki 22:45, 11 maj 2017

Malgos potwierdzam ciecie cisow boli przez pierwsze piec minut
Na "tycie" ciow dobry jest OW a i florowit z moczniakiem (ale to drugie chyba za rok) ale Toszka mi to zdradzila wiec jesCze nie wiem tego z autopsji
bdan 07:41, 12 maj 2017

Konieczki napisał(a)
Na "tycie" ciow dobry jest OW a i florowit z moczniakiem (ale to drugie chyba za rok) ale Toszka mi to zdradzila wiec jesCze nie wiem tego z autopsji

O to nie wiedziałam, że OW dobry dla cisów. Też mam czerwone EL
malgol 09:44, 12 maj 2017

Konieczki napisał(a)

To dobra wiadomość z tym OW bo mam i będę stosować w takim razie na ciskijak przestanie w końcu padac codziennieA ten florowit to chyba z mocznikiem? czy jeszcze jakoś inaczej?

A co do Elegant lady to tak jak widzicie, czerwone niby nie sa ,ale jakies żółte a w opisie czytałam że to kremowo-rózowa odmiana... chyba tez oszukane.Jesienią kupię takie jak ma Madzenka
malgol 12:53, 12 maj 2017

Dziewczyny , poradźcie co posadzić przed tymi moimi chudymi cisami? W tej chwili pomiędzy nimi a berberysami kobold rosnącymi na brzegu rabaty mam wolny pasek szer 1m .rabat jest raczej cienista, chciałam cos rozjaśniającego .Obok koboldów rosna azalie pontyjskie...
Zrobie fotke tej rabaty w szerszym kadrze ,ale może już komus jakiś pomysł wpadnie? Jakies trawy, turzyce?
to to miejsce
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/139/1393128/original.jpg