Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

MirellaB 06:44, 20 maj 2017

malgol napisał(a)

Widziałam Mirella tez chciałam Aureum, ale niskie były a ja od razu większego chcialam. No i zakochałam sie w Jordanie Izy wiec rzutem na taśme kupiłam Jordana.Aureum tez kupię chyba jednak
Jakiej wielkości dołki kopiesz da swoich klonów?

Gosia dostrzegasz różnicę między Jordanem, a Aureum? Ja mam zupełnie inny pokrój klona niż Wy. Mój na pniu i taki bonsai, ale to chyba nie pokrój stanowi o różnicy?

Przeczytałam u Izy co Toszka pisała o sadzeniu. Ściółki z rabat nie zbiórkę, bo u mnie kamyczek. Kupiłam wczoraj ziemię ogrodową, korę drobną, ale czy przekompostowaną nie mam pojęcia I tak posadzę w duży dołek, ziemia rodzima, ziemia ogrodowa, drobna kora, trochę obornika granulowanego. Mam nadzieję, że dobrze będzie rósł.
Nie znalazłam odpowiedzi na pytanie czy one lubią być posadzone plytko tak jak rh czy trochę głębiej?
MirellaB 06:46, 20 maj 2017

Zana napisał(a)
No to teraz Gosiu będziemy sobie nawzajem zachwalać naszych braciszków. I jeszcze z Izą do kompletu.

Ja się podłączę z kuzynem "Aureum"
malgol 22:25, 21 maj 2017

Mirella, ja delikatna różnice chyba widze...Aureum jest bardziej limonkowy przynajmniej na zdjęciach tak wygląda i ma koronę chyba szerszą niż wyższa, wiesz taki parasolowaty. A Jordan kielichowaty.w sumie to chciałam Aureum, ale mam Jordana
A co do sadzenia to Toszka mówiła, że głębiej bo to drzewo, dołek dwa razy większy niż doniczka.
Dziś posadzilam swojego Jordana. Dałam mu kompost, pozbierana z rabat przekompostowana korę z grzybnia( o dziwo znalazlam) i przekompostowane liście dębu i igliwie. Nie wiem czy dobrze,ale chyba ok?
malgol 08:42, 22 maj 2017

Pod lasem chłodniej więc tulipany jeszcze dychają. Czosnki już dychają
Fotki z weekendu

malgol 08:49, 22 maj 2017

Red barony u mnie jeszcze zielone.T te trawki co w nogach czosnków są. U Was tez?

Koniec
malgol 08:55, 22 maj 2017

A dla Nety specjalnie fotki mojego rodka Golden Tourch.Podobny do Twojego NN?

Pojedyńczy kwiatek

sylwia_slomc... 09:31, 22 maj 2017

Czosnki pięknie na tle zieleni widać U mnie niestety ze wszystkich czosnków z zeszłego sezonu tylko dwa kwitną....co się z resztą stało nie wiem
Kawa 09:34, 22 maj 2017

Gosia rb jeszcze chwila
ale masz trawniczek wypaśny
piękne widoczki pokazujesz
MirellaB 10:05, 22 maj 2017

Jak mi napisałaś o różnicy Aureum, a Jordan to faktycznie tak jest

Pięknie czosnki się prezentują
Marga 10:09, 22 maj 2017

Gosiu, uwielbiam Twoje leśne widoki Może i ja, za kilka lat, podobnych się doczekam
Czy to rh Cunningham White tak Ci już kwitnie? Śliczny! Mój w pączkach tylko nie wiem czy to kwiaty czy liście będą.