Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Dominika11 10:47, 24 maj 2017

pieknie czosnki zachwycają
u mnie Red Barony też zielone
malgol 11:28, 24 maj 2017

Dominika, u mnie Red barony słabiej się wybarwiaja bo niby w słońcu rosną, ale w ciągu dnia stałe z różnych stron cienie drzew na nie padaja nigdy nie uzyskalam "krwistej rzeki"

A poradzcie mi dziewczyny czy w nogach tych chudych cisow Hicsii dobrze będą wyglądały zawilce białe Honorine Jobert? A pod nimi sesleria jesienna?
Liczę że cisy się kiedyś zageszcza
Zana 11:35, 24 maj 2017

Białe kwiatki zawilca to na pewno będą pięknie odbijały od ciemnej zieleni cisów. U mnie te zawilce kapryszą, ale u Tess są świetne. Sesleria z przodu dla rozjaśnienia i cisów i ciemnych liści zawilców też byłaby ok., tylko że czy ona w cieniu da radę? Może carex morrowi variegata? Ostatnio widziałam na żywo sadzonki na tzw. "zieleniaku" (ja tak nazywam centrum ogrodnicze) i bardzo mi się podobała.
malgol 11:56, 24 maj 2017

Anula, nie mogę sobie przypomnieć która dziewczyna( Polinka albo Madzenka) zachwalala seslerie jesienna, że znosi polcien bardzo dobrze. Właśnie szukam tego wpisu i nie mogę teraz oczywiście znalezc
Malgo 11:33, 26 maj 2017

Witam leśną ogrodniczkę i do tego jeszcze moją imienniczkę. Pięknie u Ciebie nie sądziłam, że te rośliny, które zawsze chciałam mieć poradzą sobie z kwaśną leśna ziemią. Pozwolisz, że podpatrzę kilka pomysłów
malgol 11:44, 26 maj 2017

Witam imienniczke z lasu Podpatruj ile chcesz
A o których roślinach mówisz konkretnie?
Malgo 13:04, 26 maj 2017

Najbardziej lawenda i pewnie o jej nazwę zapytam i jeszcze ta cudna herbaciana róża, hortensje tez cudownie kwitną moje słabo wyglądają może źle je przycinam
malgol 13:22, 26 maj 2017

Lawenda to Hitcot Blue a roża to Golden Celebration. W słonecznych miejscach im dobrze, pewnie nie wiedzą nawet ,że rosną w leśnym ogrodzie
A co do hortensji to musisz udać się do Bożenki z Hortensjady. Ona jest specjalistką od hortek. Mi owszem rosną,nie sprawiają żadnych kłopotów i nic specjalnego z nimi nie robię,ale rad udzielać się boję .Bukietówki i Anabelki przycinam wiosna, to wszystko co z nimi robię.No i nawóz...
Malgo 13:11, 29 maj 2017

Małgoś co rośnie na samym dole pod kosodrzewiną, na zdjęciu widać tylko fragmenty szarozielonych listków ?

malgol napisał(a)

[img size=640x424]

malgol 13:36, 29 maj 2017

Malgo napisał(a)
Małgoś co rośnie na samym dole pod kosodrzewiną, na zdjęciu widać tylko fragmenty szarozielonych listków ?

To trzemielina Emerald Gayety.Ona jest bialo zielona.