Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 10:10, 22 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czosnki pięknie na tle zieleni widać U mnie niestety ze wszystkich czosnków z zeszłego sezonu tylko dwa kwitną....co się z resztą stało nie wiem

Te co widzisz na fotkach to posadzone w wiekszości ubiegłej jesieni.Kilka z zeszłego roku kwitnie,ale nie wiem czy wszystkie
malgol 10:15, 22 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Jak mi napisałaś o różnicy Aureum, a Jordan to faktycznie tak jest

Pięknie czosnki się prezentują

Mirelka, posadziłas swojego klonika? Mnie martwi ,że poza dołem ,który mu wykopałam i taczką kompostu który tam trafił dalej sam żłóty piach...jak rozrosną mu się korzenie to trafi do piaskownicy Nie wiem co z nim będzie
malgol 10:17, 22 maj 2017

Marga napisał(a)
Gosiu, uwielbiam Twoje leśne widoki Może i ja, za kilka lat, podobnych się doczekam
Czy to rh Cunningham White tak Ci już kwitnie? Śliczny! Mój w pączkach tylko nie wiem czy to kwiaty czy liście będą.

No właśnie nie Cunnigham White tylko Golden Torch Ale one chyba bardzo podobne na pierwszy rzut oka...chyba ,ze cały krzew ma inny pokrój?
Marga 10:43, 22 maj 2017

Ja ich nie odróżniam Może dlatego Twój Ci wcześniej kwitnie.
malgol 11:53, 22 maj 2017

Wiesz, z 4 krzaków tylko ten jeden już zakwitłReszta pączkuje dopiero.Myslę,że to kwestia nasłonecznienia, na tego więcej słońca pada
MirellaB 14:26, 22 maj 2017

malgol napisał(a)

Mirelka, posadziłas swojego klonika? Mnie martwi ,że poza dołem ,który mu wykopałam i taczką kompostu który tam trafił dalej sam żłóty piach...jak rozrosną mu się korzenie to trafi do piaskownicy Nie wiem co z nim będzie

Gosiu nie posadziłam jeszcze. U Ciebie piach, a u mnie glina. Nic więcej nie zrobisz. Ja jestem dobrej myśli. Zakorzeni się i będzie ok. Moje dwa poprzednie klony nawet nie wiedziałam jakie podłoże lubią i dostały tylko ziemi ogrodowej do dołka i rosną jak szalone
MirellaB 14:27, 22 maj 2017

A co z berberysami zdecydowałaś się na konkretną odmianę?
malgol 14:41, 22 maj 2017

MirellaB napisał(a)
A co z berberysami zdecydowałaś się na konkretną odmianę?

No właśnie cały czas myślę. Maria mnie kusi, ale nie wiem jak ten cień wytrzyma. Na razie po posadzeniu 5 cisów Wojtków i Jordana nie mam siły nic sadzić więc jest czas na decyzje. A masz jeszcze jaką spropozycje?
MirellaB 23:43, 23 maj 2017

Nic innego z berberysów takich jakie chcesz nie wymyśliłam, ale jak jestem w centrum ogrodniczym to się rozglądam

Niech Ci posadzone roślinki dobrze rosną
malgol 10:27, 24 maj 2017

Dziękuję Mirelka a wiesz, że przyszedł mi inny pomysl...zamiast rozjasniajacych berberysow do cienia posadze białe zawilce jesienne Honorine Jobert
Z zakupem zaczekam gdyby znowu coś innego mi przyszło do głowy